Thumbnail
ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ         Λαμία   11 – 2 - 2014

ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 

Πλατεία Πάρκου 13  ΤΚ 35100  ΛΑΜΙΑ

Τηλ. - Fax 2231028807  ΠΡΟΣ:  ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ

Ιστοσελίδα:  http://elmefth.blogspot.gr          ΜΜΕ

Email : [email protected] & [email protected]                       

Έκκληση για βοήθεια
 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς -Ιθάκης κάνει έκκληση αλληλεγγύης στις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της χώρας. Αποτελεί καθήκον όλου του συνδικαλιστικού κινήματος η οργάνωση της αλληλεγγύης στους πληγέντες. Το πλαίσιο αιτημάτων της Επιτροπής Αγώνα, στην οποία μετέχει και η ΕΛΜΕ-ΚΙ, περιλαμβάνει τα καίρια προβλήματα που αφορούν την εκπαίδευση αλλά και το σύνολο της ζωής των σεισμόπληκτων (στέγαση – σίτιση – υγιεινή και περίθαλψη – αποκατάσταση υποδομών και δικτύων – πόσιμο νερό – αντισεισμική θωράκιση και προστασία, ασφαλή λειτουργία σχολείων, διαγραφή χρεών και δανείων κλπ).

Εφόσον επιλεχθεί να δοθεί χρηματική βοήθεια (προτιμώμενη επιλογή) αυτή θα δοθεί σε σεισμοπαθείς συναδέλφους και μαθητές που έχουν σοβαρές ζημίες (βαθμός καταστροφής, οικονομική κατάσταση, οικογένειες με ασθενείς –γέρους και παιδιά κλπ) μετά από καταγραφή και κρίση από την ΕΛΜΕ-ΚΙ.

Εφόσον επιλεχθεί να δοθεί υλική τότε η Επιτροπή Αγώνα προτείνει σαν πιο απαραίτητα τα παρακάτω υλικά:

1η Κατηγορία: Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small.

2η Κατηγορία – Τρόφιμα: Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, Άνθος Αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός.

Διάφορα: Πλαστικά και γυάλινα ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα, οικοσκευές [Σημείωση: στο Ληξούρι όλος ο εξοπλισμός των σπιτιών σε γυαλικά – ποτήρια – πιάτα έχει καταστραφεί].

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας καλεί τους συλλόγους διδασκόντων του νομού να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να συγκεντρωθούν τα παραπάνω υλικά ή χρηματικά ποσά.  Οι σύλλογοι διδασκόντων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αλληλεγγύης προς τους σεισμοπαθείς καλούνται να ενημερώσουν το ΔΣ της ΕΛΜΕ γι αυτό καθώς και το είδος της βοήθειας που θα επιλέξουν (επικοινωνία με το ΔΣ της ΕΛΜΕ στα τηλέφωνα και email της ΕΛΜΕ και των μελών του ΔΣ). Εφόσον δεν υπάρξει επικοινωνία θεωρείται ότι ο σύλλογος δεν συμμετάσχει.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Θύμιος Παλέτσος       Γιάννης Αλιμήσης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

StolenMemory
«Ήταν σαν να είδα τον πατέρα μου»: Μαθητές αποδίδουν κειμήλια θυμάτων των ναζί
Διεθνής εκστρατεία #StolenMemory των Αρχείων Arolsen: απόδοση προσωπικών αντικειμένων Έλληνα κρατουμένου ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης
«Ήταν σαν να είδα τον πατέρα μου»: Μαθητές αποδίδουν κειμήλια θυμάτων των ναζί