Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "Γιάννης Ρίτσος"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ    Μολάοι,10/2/2014

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ              Αρ.Πρωτ.:   19         

    «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»               ΠΡΟΣ: Δ.Ο.Ε.     

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ:ΜΟΛΑΟΙ  

ΤΑΧ.ΚΩΔ:    230 52         

ΠΛΗΡΟΦ: Παπαδοπούλου Ελισάβετ        

ΤΗΛ:2732082682,6978697160 Φαξ:2732082682    

      E-MAIL: syllogosgritsos@gmail. com      

 ΚΟΙΝ.:1.Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

  2.Ο.Λ.Μ.Ε.

  3.Αιρετοί Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας

  4.Αιρετοί Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πελοποννήσου

    5.Σύλλογοι Π.Ε.

     6.Μ.Μ.Ε.

  7.Τα μέλη μας

   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Γιάννης Ρίτσος σύμφωνα με το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα της Διεύθυνσης ΠΕ Λακωνίας που εστάλη στις 7/2/2014 σε όλες τις σχολικές μονάδες του Ν.Λακωνίας: "Προς τους/τις εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης

Προς αποκατάσταση του παραποιημένου περιεχομένου δημοσίου εγγράφου που αφορά την παραπομπή αιρετής εκπροσώπου του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας στο Αʼ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κατόπιν τριών έγγραφων καταγγελιών εκπαιδευτικών εις βάρος της, σας ενημερώνουμε ότι το κατηγορητήριο ανέρχεται σε τέσσερις (4) σελίδες, τις οποίες οι συντάκτες/τριες του υπʼ αριθμ. 16/7-2-2014 εγγράφου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γιάννης Ρίτσος» επιλέγουν να μην παραθέσουν και αρκούνται στην υποβάθμισή του σε μόλις 3 σειρές.

Σημειώνεται ότι κανένας/καμία δε βρίσκεται υπεράνω της κείμενης νομοθεσίας και των θεσμών, ανεξάρτητα διοικητικής ή συνδικαλιστικής θέσης που κατέχει.

Εκ της Διευθύνσεως Π.Ε. Λακωνίας''

θεωρεί υβριστική και συκοφαντική την αναφορά   περί παραποίησης δημοσίου  εγγράφου.

    Από πότε η περιληπτική αναφορά ενός εγγράφου καθίσταται παραποίηση;                       

Η παραποίηση εγγράφου απαιτεί νόθευση γνήσιου εγγράφου, δηλαδή παρουσίαση ενός αλλοιωμένου εγγράφου ως αληθινού.  Παρουσίασε ο Σύλλογος κάποιο τέτοιο έγγραφο;

   Στην αναφορά σας πως «κανένας/καμία δε βρίσκεται υπεράνω της κείμενης νομοθεσίας και των θεσμών, ανεξάρτητα διοικητικής ή συνδικαλιστικής θέσης που κατέχει» , παρόλο που την εκλαμβάνουμε ως εκφοβιστική,  συμφωνούμε απολύτως.  «Κανένας»!!

     Τέλος αν το ενδιαφέρον της Διεύθυνσης ΠΕ Λακωνίας είναι η πραγματική ενημέρωση των εκπαιδευτικών σας καλούμε να κοινοποιήσετε  όλο το τετρασέλιδο κατηγορητήριο με βάση το οποίο κρίθηκε ''αναγκαία '' η παραπομπή της  κ.Παπαδοπούλου Ελισάβετ ,Προέδρου του Συλλόγου ''Γιάννης Ρίτσος''και Αιρετής εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και ας αφήσουμε τους συναδέλφους όλου του Ν.Λακωνίας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.


Υποσημείωση: Παρακάτω σας παραθέτουμε το κείμενο του Συλλόγου "Γιάννης Ρίτσος" με βάση το οποίο μας κατήγγειλε η Διεύθυνση ΠΕ Λακωνίας για παραποίηση περιεχομένου δημοσίου εγγράφου.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ           Μολάοι,7/2/2014

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ      

 Αρ.Πρωτ.:   16          

    «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ:ΜΟΛΑΟΙ    ΠΡΟΣ: Δ.Ο.Ε.

ΤΑΧ.ΚΩΔ:    230 52        

ΠΛΗΡΟΦ: Παπαδοπούλου Ελισάβετ                

ΤΗΛ:2732082682,6978697160 Φαξ:2732082682              

E-MAIL: [email protected]       

ΚΟΙΝ.:1.Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

  2.Ο.Λ.Μ.Ε.           

   3.Αιρετοί Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας

4.Αιρετοί Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πελοποννήσου

5.Σύλλογοι Π.Ε.

    6.Μ.Μ.Ε.

 7.Τα μέλη μας

                 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Γιάννης Ρίτσος" διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη παραπομπή, με εντολή του διευθυντή Π.Ε. Λακωνίας κ. Φ. Πολίτη, σε πειθαρχικό συμβούλιο της  Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γιάννης Ρίτσος» και Αιρετής Εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Ν. Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, το πόρισμα που συνέταξε ο ασκών την Ε.Δ.Ε. διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης και αναπληρωτής του διευθυντή Π.Ε. Ν.  Λακωνίας, διαπιστώνει ότι η κ. Παπαδοπούλου Ελισάβετ υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα «της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός και  εκτός υπηρεσίας» και για παραβίαση της παρ.1 του άρθρου 27 του Ν.3528/2007.

Με βάση το διάτρητο αυτό πόρισμα αποφασίζει και  διατάζει  ο διευθυντής Π.Ε. Λακωνίας κ. Φ. Πολίτης την παραπομπή στο  Πειθαρχικό Συμβούλιο, με το σκεπτικό πως «η εν λόγω παραπομπή κρίνεται αναγκαία, γιατί τα ανωτέρω πειθαρχικά παραπτώματα επισύρουν ποινή ανώτερη από τη δική μας πειθαρχική διαδικασία».

Η παραπομπή της συναδέλφισσας Παπαδοπούλου Ελισάβετ «κρίνεται αναγκαία» γιατί αυτό είχαν αποφασίσει και μʼ αυτό τον στόχο κινήθηκαν όλο το διάστημα που διεξήγαγαν την ΕΔΕ, παραβιάζοντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και δείχνοντας προκλητική μεροληπτική συμπεριφορά.

Η συγκεκριμένη πειθαρχική δίωξη είχε προαπoφασιστεί όταν ξεκίνησε η διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας την πειθαρχική διαδικασία, μια και  αυτό που τώρα αποκαλύφθηκε με τα δήθεν «παραπτώματα» είναι πως δεν ανέχονται και δε θέλουν τους εκπαιδευτικούς με ψηλά το κεφάλι να διεκδικούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους. Ήθελαν να λειτουργούν ως απόλυτοι άρχοντες, που δε θα τολμά κανένας να τους αμφισβητεί και να αποκαλύπτει τις παρανομίες τους, γιʼ αυτό στοχοποίησαν την Ελισάβετ Παπαδοπούλου, που δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να διεκδικήσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα της ίδιας και των μελών του συλλόγου, που την έχουν τιμήσει και την έχουν εκλέξει πρόεδρο και αιρετό.

            Όπως εύκολα διαπιστώνει κάθε καλοπροαίρετος  από το κείμενο παραπομπής που για πρώτη φορά παρουσιάζεται το κατηγορητήριο!!!!! ουσιαστικά δεν υπάρχουν παραπτώματα, αλλά γενικόλογες αναφορές «τραβηγμένες από τα μαλλιά» του είδους «είπε- εννοούσε- απαξίωσε- πρόσβαλε»!

 Η Ελισάβετ Παπαδοπούλου παραπέμπεται στο πειθαρχικό γιατί ως αιρετός α) ζήτησε από Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου στοιχεία για τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου της , β) αναρωτήθηκε για το εάν συνεδρίαση Συλλόγου διδασκόντων πραγματοποιήθηκε και γ)κατήγγειλε Διευθυντή  σχολείου πως παραβιάζει το ωράριο των εκπαιδευτικών του σχολείου υποχρεώνοντάς τους να καλύπτουν ώρες εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που απουσίαζαν και να παραμένουν στο σχολείο μετά το πέρας του διδακτικού τους ωραρίου.

Είναι φανερό πως οι διοικούντες την Π.Ε. στη Λακωνία είχαν στοχοποιήσει την Ελισάβετ Παπαδοπούλου, όπως και κάθε συνάδελφο/ισσα που πήγαινε κόντρα στο διοικητικό κατεστημένο και στην επιβολή κλίματος σιωπής και φόβου. Η συγκεκριμένη δίωξη και παραπομπή ξεπερνά κάθε όριο αυταρχισμού και εμπάθειας και θέλει να ποινικοποιήσει και ουσιαστικά να απαγορέψει τη συνδικαλιστική δράση και το δημοκρατικό δικαίωμα  οι εκπαιδευτικοί να έχουν γνώμη και άποψη που να την καταθέτουν  χωρίς να φοβούνται τις πειθαρχικές διώξεις και τον διασυρμό.

Είναι φανερό  πως η διοίκηση Π.Ε. της Λακωνίας επιθυμεί η  Ελισάβετ Παπαδοπούλου να καταδικαστεί, προκειμένου να μην υπάρχει ουσιαστική συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών της περιοχής των Μολάων και της Λακωνίας, ιδιαίτερα τώρα που ο κλάδος δίνει σκληρή μάχη για να αποτρέψει τα σχέδια αμφισβήτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δε θα επιτρέψουμε να επιβληθεί η «σιωπή των αμνών» και ως Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και ως εκπαιδευτικοί στη Λακωνία και σε όλη την Ελλάδα θα απαντήσουμε δυναμικά και θα υπερασπιστούμε τη συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

Καλούμε όλους τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα από τη δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου και την ύπαρξη του απαράδεκτου πειθαρχικού πλαισίου που  καταργεί το «τεκμήριο της αθωότητας» και επιτρέπει σε ορισμένους διοικητικούς και μη παράγοντες, που δεν ανέχονται καμιά αντίθετη φωνή και δράση, την αξιοποίηση και εκμετάλλευσή του για τη δημιουργία ενόχων και πειθαρχικά διωκόμενων.

Καλούμε τους αρμόδιους κυβερνητικούς, υπηρεσιακούς παράγοντες να σταματήσουν την προκλητική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά του διευθυντή Π.Ε. Λακωνίας κ. Φ. Πολίτη και να αναλογιστούν τις ευθύνες που αναλαμβάνουν αν επιτρέψουν να συνεχιστεί η δίωξη της προέδρου και αιρετού Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

 Δηλώνουμε πως δε θα δεχτούμε την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης της συναδέλφου και θα απαντήσουμε δυναμικά δημιουργώντας κίνημα αλληλεγγύης που  θα σταματήσει τη προσχεδιασμένη πειθαρχική δίωξη και τα σχέδια εξόντωσης.

Ο φόβος δε θα περάσει. Η στήριξη και η απαίτηση για  απαλλαγή από κάθε κατηγορία της συναδέλφισσας Ελισάβετ Παπαδοπούλου είναι υπόθεση και χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος.          

   Από το Δ.Σ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 2-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

viasmos-kopela.jpg
Νέα στοιχεία για τον αστυνομικό που βίαζε και εξέδιδε 34χρονη – Πώς την πλησίασε
Της είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, ώστε να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα
Νέα στοιχεία για τον αστυνομικό που βίαζε και εξέδιδε 34χρονη – Πώς την πλησίασε
ΟΑΚΑ
ΟΑΚΑ: Αυθαίρετο έως το 2014, χωρίς πιστοποιητικό στατικής επάρκειας μέχρι σήμερα - Η γέφυρα Καλατράβα είναι αρμοδιότητα της ΣΤΑΣΥ
Έμπαινε φρένο στη συντήρηση επειδή ήταν αυθαίρετο
ΟΑΚΑ: Αυθαίρετο έως το 2014, χωρίς πιστοποιητικό στατικής επάρκειας μέχρι σήμερα - Η γέφυρα Καλατράβα είναι αρμοδιότητα της ΣΤΑΣΥ
amvrosios_5.jpg
Παραλήρημα Αμβρόσιου: Νέα «πρόβλεψη» για ισοπέδωση της Αθήνας από σεισμό
Ο πρώην μητροπολίτης υποστηρίζει ότι «κυκλοφορεί» στο Άγιο Όρος μια πρόβλεψη για χιλιάδες νεκρούς λόγω σεισμού από την Αταλάντη ως απάντηση του Θεού...
Παραλήρημα Αμβρόσιου: Νέα «πρόβλεψη» για ισοπέδωση της Αθήνας από σεισμό