Η Συντονιστική επιτροπή εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα (Αττικής) χαιρετίζει την αγωνιστική και μαζική συμμετοχή των συναδέλφων
ΣτΕ-ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 
 Η Συντονιστική επιτροπή εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα (Αττικής) χαιρετίζει την αγωνιστική και μαζική συμμετοχή των συναδέλφων που κατέφθασαν από όλη την Ελλάδα (από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη) για να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε κατά την διεξαγωγή της πρότυπης δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα κρίνει την αντισυνταγματικότητα του μέτρου της διαθεσιμότητάς.
Στο συλλαλητήριο που οργανώθηκε από την ΟΛΜΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες και πραγματοποιήθηκαν πορείες προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ δεν έλειψαν τα επεισόδια, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και να απωθούν βίαια -με σκοπό να περιορίσουν- το πλήθος των διαδηλωτών που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά στο ΣτΕ.
Κατά τη διεξαγωγή της δίκης, οι συνήγοροι των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, ανέπτυξαν με καταιγιστικό τρόπο επιχειρήματα που υποστήριξαν την αντισυνταγματικότητα του μέτρου της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, ενώ αδύναμη σε επιχειρήματα και τεκμηρίωση φάνηκε η νομική εκπρόσωπος από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας,  χωρίς αυτό να μπορεί να προϊδεάσει για το τελικό αποτέλεσμα της ετυμηγορίας του ΣτΕ, που θα βγει σε αρκετούς μήνες από σήμερα.
Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να σταματήσει την απόλυσή μας που επίκειται σε 43 ημέρες.
Μόνο ο μαζικός και συντονισμένος αγώνας μας, μπορεί να ματαιώσει  τα σχέδια της κυβέρνησης για το ξεπούλημα των βασικών και συνταγματικά κατοχυρωμένων κοινωνικών αγαθών όπως η παιδεία η υγεία κ.α., στο πλαίσιο των οποίων είναι και οι δικές μας διαθεσιμότητες.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
• Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός στις 23 Μάρτη
• Να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες των καταργημένων τομέων (Υγείας - Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής - Κομμωτικής) στο Νέο ΕΠΑΛ.
• Να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους.
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πληρωμή μέσω IRIS
Η Worldline Greece ενισχύει τις άμεσες πληρωμές με την υπηρεσία IRIS
Η νέα υπηρεσία έρχεται να εμπλουτίσει το οικοσύστημα πληρωμών της εταιρείας, προσφέροντας ταχύτητα, ευελιξία και απλοποίηση στη διαδικασία είσπραξης
Η Worldline Greece ενισχύει τις άμεσες πληρωμές με την υπηρεσία IRIS
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Δωρεάν και ανώνυμα τεστ για σεξουαλικά νοσήματα από τον ΕΟΔΥ – Τα σημεία εξέτασης
HIV, ηπατίτιδες και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ελέγχονται χωρίς κόστος και με πλήρη εχεμύθεια σε έξι δομές του ΕΟΔΥ, με ραντεβού και...
Δωρεάν και ανώνυμα τεστ για σεξουαλικά νοσήματα από τον ΕΟΔΥ – Τα σημεία εξέτασης
ελατη
Ελάτη: Το παραμυθένιο ορεινό καταφύγιο της Πίνδου που κερδίζει κάθε επισκέπτη
Παραμυθένια φύση, πέτρινα αρχοντικά και αυθεντικές γεύσεις σε έναν από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς
Ελάτη: Το παραμυθένιο ορεινό καταφύγιο της Πίνδου που κερδίζει κάθε επισκέπτη