Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύλλογος ΠΕ "Αλ. Δελμούζος"

Αριθμ. Πρωτ.: 10                      Παλλήνη: 7-2-2014

Καταγγελία για τους Σχολικούς Συμβούλους  της 52ης  και της 54ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής.

            Το  Δ.Σ καταγγέλλει τους σχολικούς συμβούλους  της 52ης  και της 54ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής γιατί έστειλαν στα σχολεία ευθύνης τους έγγραφα που σχετίζονται με την αξιολόγηση καλώντας  τους συναδέλφους να τα συμπληρώσουν.

            Θεωρούμε την ενέργεια των σχολικών συμβούλων απαράδεκτη αφού έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις του κλάδου μας και με τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, τη στιγμή μάλιστα που καλούμαστε να διαχειριστούμε τεράστια προβλήματα αποτέλεσμα μιας σκόπιμης πολιτικής διάλυσης που συνθλίβει το περιεχόμενο και την ουσία του Δημόσιου σχολείου. 

            Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχολικός σύμβουλος της 52ης περιφέρειας ήταν απών την Πέμπτη 19/12, όταν στα γραφεία των σχολικών συμβούλων, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση των Δ.Σ. των Συλλόγων «Αλ. Δελμούζος»,  «Κ. Σωτηρίου» με τους σχολικούς συμβούλους των περιοχών ευθύνης των δύο Συλλόγων με θέμα την αξιολόγηση και την επικείμενη στάση τους.  (ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΛ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ - Κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ : Τι έγινε στη συνάντηση με τους σχολικούς συμβούλους)      

            Η πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας με την κατάργηση των διορισμών, την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, την αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα, την επιβάρυνση του έργου των εκπαιδευτικών με επιπλέον υποχρεώσεις γραφειοκρατικού τύπου, την αγνόηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, την εξαθλίωση των μισθών μας και τόσα άλλα είναι υπεύθυνη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Αυτό που επιχειρείται τώρα είναι η μεταφορά της ευθύνης για όλες τις δυσκολίες και τις ανεπάρκειες που έχουν συσσωρευτεί στην πλάτη του εκπαιδευτικού.

  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δώσουν στους σχολικούς σύμβουλους  την απάντηση που πρέπει μη συμπληρώνοντας τα απαράδεκτα έγγραφα.
  • Κανένα σχολείο να μην δεχτεί ενδοσχολική επιμόρφωση για την αυτοαξιολόγηση
  • Κανένας εθελοντής σε ομάδα εργασίας
  • Μαζικά με συνεδριάσεις, πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων το επόμενο χρονικό διάστημα να μη  συγκροτήσουμε ομάδες εργασίας

Όλοι μαζί  ενωμένοι θα νικήσουμε,  η αξιολόγηση –απόλυση δε θα περάσει .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΕΧΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ                             ΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

KAVADIAS
«Επιλεκτική ευαισθησία» της Ένωσης Διευθυντών για ΕΔΕ και πειθαρχικά
Αλήθεια, το μπαράζ πειθαρχικών διώξεων δε δημιουργεί «κλίμα ανασφάλειας, καχυποψίας και επαγγελματικής εξουθένωσης»;
«Επιλεκτική ευαισθησία» της Ένωσης Διευθυντών για ΕΔΕ και πειθαρχικά
κλειστά σχολεία
Σεισμοί στην Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία στο Προκόπι αύριο – Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές
Προληπτικά μέτρα μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην περιοχή
Σεισμοί στην Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία στο Προκόπι αύριο – Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές
δημοτικο
«Όχι άλλο σχολείο σε κοντέινερ»: Διαμαρτυρία γονέων για τις συνθήκες στο 1ο Δημοτικό Ωρωπού
Τρία χρόνια μετά τη μεταφορά των μαθητών σε κοντέινερ, ο Σύλλογος Γονέων ζητά άμεσες παρεμβάσεις, σύγχρονες υποδομές και οριστική λύση για τη σχολική...
«Όχι άλλο σχολείο σε κοντέινερ»: Διαμαρτυρία γονέων για τις συνθήκες στο 1ο Δημοτικό Ωρωπού