Thumbnail
Συνεχίζουν την απεργία διαρκείας οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)

Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 –

Αθήνα Αθήνα 6 Οκτωβρίου 2013
Ταχ. Κωδ.: 17671 Αριθμ. πρωτ.: 327
Τηλέφωνα Προέδρου:

6944191513 – 2107721910
Fax : 2107722028
Τηλέφωνα Γ.Γραμματέα:

6948201440-2310995206

Fax:2310-996772 e-mail:[email protected]

Προς

Τα μέλη των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ένταση με νέα 5θήμερη απεργία από Δευτέρα 7/10 έως Παρασκευή 11/10/2013 με απόφαση κατά πλειοψηφία του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ.

Με τη νέα πενθήμερη απεργία μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη βδομάδα του αγώνα μας, στην ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ.

Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.

Εδώ είναι σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα που ΜΑΧΕΤΑΙ για να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, να μην οδηγηθεί το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε αδυναμία λειτουργίας.

Εδώ όλοι εμείς εργαζόμενοι απεργοί, διδάσκοντες, φοιτητές ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ το αγαθό της παιδείας, το δικαίωμα στις νέες γενιές να έχουν πρόσβαση στην ανώτατη μόρφωση.

Αυτή την κρίσιμη βδομάδα εντείνουμε τις προσπάθειες μας, κάνουμε ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, στα συνδικάτα, στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για να αναδειχθεί το καθολικό κοινωνικό αίτημα: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

·         Εκφράζουμε την απόφαση μας να μη φύγουν στοιχεία από κανένα Πανεπιστήμιο για να φτιαχτούν οι λίστες των απολυμένων.

·         Κάθε μέρα σε κάθε ίδρυμα, περιοχή και πόλη κάνουμε μαζικές δράσεις, δημιουργούμε γεγονότα.

·         Την Τετάρτη 9/10/2013, τελευταία μέρα προθεσμίας για αποστολή στοιχείων, ταυτόχρονη συγκεκριμένη δράση σε όλες τις πόλεις που έχουν έδρα τα Ιδρύματα, οργανώνουμε συλλαλητήρια και απευθυνόμαστε στα συνδικάτα των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στις κοινωνικές οργανώσεις να τα στηρίξουν και να κινητοποιηθούν.

Στην Αθήνα με ευθύνη των Συλλόγων μελών της ΟΔΠΤΕ οργανώνουμε συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας στις 11 το πρωί με στόχο να έχει παλλαϊκό χαρακτήρα για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του δημόσιου Πανεπιστήμιου, του κοινωνικού αγαθού της παιδείας, του δικαιώματος της μόρφωσης και της εργασίας.

Η ΟΔΠΤΕ και οι Σύλλογοι παίρνουμε πρωτοβουλίες για συντονισμό με άλλα τμήματα του δημοσιοϋπαλληλικού και του εργατικού κινήματος που μάχονται για να πετύχουμε αγωνιστικά ραντεβού στους δρόμους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές κοινωνικής λεηλασίας, διάλυσης του κοινωνικού κράτους, εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών και των απολύσεων.

Το Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ με πλαίσιο αναφοράς στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν και την συνολικότερη αντιλαϊκή επίθεση θεωρεί αναγκαίο, το συνδικαλιστικό κίνημα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να δώσει μια ενιαία δυναμική απάντηση με γενική απεργία που μπορεί να προσδιοριστεί για το 3ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για να περάσουν την πολιτική τους καταφεύγουν σε αντιδημοκρατικές ενέργειες και πράξεις αυταρχισμού. Καταφεύγουν σε εισαγγελείς και στους μηχανισμούς καταστολής.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ και ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.

Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας, έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε.

Με ενότητα και εμπιστοσύνη στον αγώνα μας ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ
με τις μνημονιακές πολιτικές των απολύσεων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και
της συνεχούς λεηλασίας των δικαιωμάτων μας.

Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

 

      Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας

Φραγκίσκος Βορτελίνος         Σάββας Παπαδόπουλος 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεστ σάλιου βρίσκει την αιτία της παχυσαρκίας σε κάθε άτομο
Το πρωτεϊνούχο σνακ που μειώνει την πείνα και βοηθά στον έλεγχο του βάρους μετά τα 40
Ένας απλός συνδυασμός φρούτου και βουτύρου ξηρών καρπών μπορεί να στηρίξει τον κορεσμό, τη μυϊκή μάζα και τον μεταβολισμό στη μέση ηλικία
Το πρωτεϊνούχο σνακ που μειώνει την πείνα και βοηθά στον έλεγχο του βάρους μετά τα 40
ξηροί καρποί
Ποιος ξηρός καρπός ωφελεί την καρδιά και την ανδρική γονιμότητα;
Τραγανά, θρεπτικά και με ήπια γλυκιά γεύση, τα φουντούκια συνδέονται με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος
Ποιος ξηρός καρπός ωφελεί την καρδιά και την ανδρική γονιμότητα;
oikopeda1
Τι αλλάζει στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νέο νομοσχέδιο – Πότε λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες
Έως τις 15 Ιουνίου η δήλωση και ο καθαρισμός – Αυστηρότεροι έλεγχοι, κλιμακωτά πρόστιμα και ξεκάθαροι ρόλοι για δήμους και Πυροσβεστική
Τι αλλάζει στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νέο νομοσχέδιο – Πότε λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες