Ανακοινώσεις 0

Σύλλογος ΠΕ Ξάνθης: Ανακοίνωση για τις αποσπάσεις

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύλλογος ΠΕ Ξάνθης

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη, 15-9-2013               
Αρ. Πρωτ.:  153         
Ταχ. Δ/νση :Μπρωκούμη 21
Τ.Κ. – Πόλη: 67100 Ξάνθη
Τηλ.-FAX: 2541024394 
 
ΠΡΟΣ:
ΔΟΕ
Μέλη Συλλόγου
ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση για τις αποσπάσεις».  

 Η επίθεση που δέχεται τις τελευταίες μέρες το δημόσιο σχολείο είναι άνευ προηγουμένου. Οι συνθήκες υπό τις οποίες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά δημιουργούν έντονη την ανησυχία σε κάθε σκεπτόμενο  άνθρωπο. Οι συνθήκες αυτές δεν διαβρώνουν απλώς  την αξιοπιστία  του εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά  κάνουν κάτι πολύ σοβαρότερο. Αποδομούν με ριζικό τρόπο το εκπαιδευτικό περιβάλλον για μαθητές και δασκάλους.

Η αναλγησία της πολιτικής του Υ.ΠΑΙ.Θ, στο όνομα της κρίσης, έχει εξαναγκάσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς να καταστούν πλάνητες στις εσχατιές της Ελλάδας, αποχωρισμένοι από τις οικογένειές τους, ως  ζωντανές αποδείξεις της επικράτησης μιας νέας απόλυτης εργασιακής ευελιξίας, καταδικάζοντάς τους σε οικονομική και πιθανά κοινωνική εξαθλίωση.

Στο όνομα της κρίσης και της φτώχειας προωθούνται πρωτοφανή αυταρχικά μέτρα στην εκπαιδευτική ιστορία των τελευταίων δεκαετιών. Εν μία νυκτί, με την αναστολή της λειτουργίας τμημάτων συνάδελφοι οργανικών θέσεων βαφτίζονται λειτουργικά υπεράριθμοι και μετατρέπονται σε περιπλανώμενους δασκάλους που αγωνιούν για το επαγγελματικό τους μέλλον, ρίχνονται στην  απόγνωση και το φόβο, άνθρωποι από τους οποίους η ελληνική κοινωνία προσδοκά να εμπνεύσουν στα παιδιά της τη δίψα για μάθηση.

Και η επίθεση είναι ανελέητη. Άνθρωποι φυσικώς αδυνατούντες ρίχνονται στη βορρά με στόχο την απόλυσή τους, ως ένας σύγχρονος Καιάδας. Μετά από χιλιάδες χρόνια εξέλιξης της ανθρωπότητας, επιστρέφουμε σε πρακτικές απάνθρωπες ενός μακρινού παρελθόντος.

Με αλλεπάλληλες εγκυκλίους το Υπουργείο κλείνει το Ολοήμερο σχολείο, καταργεί την αντισταθμιστική αγωγή κι εγκαταλείπει τις δομές της ειδικής αγωγής στην τύχη τους, την  ίδια ώρα που επιτρέπει την μετακίνηση δασκάλων με απόσπαση σε φορείς του Υπουργείου Παιδείας και σε μητροπόλεις της Ελλάδας. Ακόμη  καταργεί τμήματα νηπιαγωγείων αφήνοντας έξω από το σχολείο τα προνήπια και δεν μεριμνά για την καθαριότητα των σχολείων και τη μετακίνηση των μαθητών.

Συνάδελφοι, απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση  που δέχεται το Δημόσιο Σχολείο και οι άνθρωποί του  δεν πρέπει και δε δικαιούμαστε να σταθούμε άπραγοι. Η ευθύνη απέναντι σε ένα ανθρώπινο μέλλον τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας, επιτάσσει την επαγρύπνηση και την αγωνιστική ετοιμότητα.

Καταγγέλλουμε την ανάλγητη και απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας και καλούμε την πολιτική ηγεσία να συνειδητοποιήσει τα τραγικά της σφάλματα και τις αδικίες που έχει δημιουργήσει και να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίηση των αποσπάσεων ώστε και τα σχολεία να στελεχωθούν αλλά και οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να εργαστούν κοντά στις οικογένειές τους.

                                          Για το Δ.Σ.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις