Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ενωτική Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λάρισας

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

( Πρόταση στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ και στην ΟΛΜΕ )

Μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στις εργασιακές μας σχέσεις προβάλλει επιτακτικά η αναγκαιότητα ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η αξιοπιστία του συνδικαλιστικού μας λόγου και η αποτελεσματικότητα της δράσης μας πρέπει άμεσα να επανακτηθούν.

Η επομένη μεγάλη μάχη και σύγκρουση αφορά τη σύνταξη των ονομαστικών πινάκων για τις αναγκαστικές μεταθέσεις.

Σύμφωνα με το ΠΔ που έχει δοθεί στη δημοσιότητα τα ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ αναλαμβάνουν το στυγερό ρόλο του θύτη των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η μάχη μέσα στα ΠΥΣΔΕ , ΑΠΥΣΔΕ με τους άνισους  συσχετισμούς  και   με το τον διαχειριστικό και δυστυχώς εκτελεστικό  τους ρόλο καθίσταται αντικειμενικά αναποτελεσματική  .

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι η συμμέτοχη των αιρετών  στη σύνταξη των πινάκων ακόμα και από τη φάση της καταψήφισης δυστυχώς νομιμοποιεί  την πράξη εκτοπισμού δεκάδων εκπαιδευτικών από το νομό μας και χιλιάδων πανελλαδικά.

Κρίνουμε ότι σε πρώτη φάση η ΕΛΜΕ Λάρισας πρέπει να απαιτήσει από όλα τα μέλη των ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ να πάρουν εκ των πρότερων σαφή θέση ατομικά για το τι προτίθενται να πράξουν.

Απαιτούμε από όλους να συνταχθούν με το συνδικαλιστικό κίνημα και να μην γίνουν  οι σφαγείς του κλάδου.

Σε περίπτωση διαφαινόμενης αρνητικής πλειοψηφίας προχωράμε  σε μέτρα αντίστασης και ανατροπής αυτής της σφαγής.

Απαιτούμε από τους αιρετούς των ΠΥΣΔΕ Λάρισας και ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας να παραιτηθούν οι ίδιοι καθώς και  όλοι όσοι ακολουθούν ως αναπληρωματικοί.

Η κίνηση αυτή σε πρώτη φάση θα επιφέρει την πρώτη αναγκαία  νομική εμπλοκή με τη μη νομιμότητα των θεσμικών οργάνων.

Το βήμα αυτό θα πρέπει να συνοδευτεί από τη μαζική εξέγερση του κλάδου που θα μπλοκάρει κάθε απόπειρα συνεδρίασης με αποκλεισμό των αντίστοιχων κτιρίων .

Αυτή η κίνηση μας πρέπει να προκαλέσει τον αναγκαίο συντονισμό όλης της Ελλάδας .

Δίνουμε την πρώτη ουσιαστική σύγκρουση και πρέπει να την κερδίσουμε.

Λάρισα  11 – 6 - 2013

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιώργος Χατζητέγας
Γιώργος Χατζητέγας: Η ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι ένας οριζόντιος φραγμός (Βίντεο)
Τι τονίζει ο καθηγητής - φροντιστής Γιώργος Χατζητέγας για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στο vidcast του alfavita.gr
Γιώργος Χατζητέγας: Η ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι ένας οριζόντιος φραγμός (Βίντεο)
εκπαιδευτικοι
Ανάσα για τους αναπληρωτές στη Σαντορίνη: Έρχεται επίδομα σίτισης και στέγασης από το 2026
Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε ένα από τα ακριβότερα νησιά της χώρας – Αίτημα για επέκταση του...
Ανάσα για τους αναπληρωτές στη Σαντορίνη: Έρχεται επίδομα σίτισης και στέγασης από το 2026
Εκπαιδευτικοι
Πίνακες ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2026: Αντιδράσεις για τον τρόπο μοριοδότησης τέκνων
Γονείς αντιδρούν στη διάταξη που απαιτεί σωρευτικά «γονική μέριμνα και επιμέλεια» για τη μοριοδότηση τέκνων στους νέους πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ
Πίνακες ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2026: Αντιδράσεις για τον τρόπο μοριοδότησης τέκνων