alfavita.gr
Πανεκπαιδευτική απεργία διοργανώνεται στην Ισπανία στις 9 Μαϊου σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.
Στις κινητοποιήσεις θα μετέχουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, από τα νηπιαγωγεία μέχρι και τα πανεπιστήμια. Διοργανώνεται από τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων και φυσικά τους φορείς των μαθητών και των φοιτητών.
Οι φορείς που καλούν στις κινητοποιήσεις εναντιώνονται στον εκπαιδευτικό μεταρρυθμιστικό νόμο LOMCE (νόμος για την βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης) καταγγέλλοντας πως είναι αντισυνταγματικός.
Με προμετωπίδα το σύνθημα defiende tu escuela (μετ: υπερασπίσου το σχολείο σου) η εκπαιδευτική κοινότητα θα κάνει τοπικές δράσεις προπαγάνδας της απεργίας.
Το κλίμα θα προθερμάνει η «εβδομάδα αγώνα» στην Καταλονία όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές με πολύμορφες δράσεις εναντιώνονται στις περικοπές.
Παρακάτω μία από τις διαμαρτυρίες για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, που διοργανώθηκε στη Σαραγόσα το 2012.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ