Β’ φάση αναπληρωτών: 6.500 προσλήψεις και μετά η Γ’ φάση – Όλες οι ημερομηνίες

Εκπαίδευση 0

Σέρρες: Ανοίγει ξανά το Νηπιαγωγείο Κάτω Ορεινής

sxoleio
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η απόσταση των 21 χιλιομέτρων από την πλησιέστερη σχολική μονάδα, το δύσκολο οδικό δίκτυο και η έλλειψη επαρκών δρομολογίων οδήγησαν στην άρση της αναστολής για το σχολικό έτος 2026-2027

Σε άρση της αναστολής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Κάτω Ορεινής Σερρών για το σχολικό έτος 2026-2027 προχωρά η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η νέα απόφαση ανατρέπει, ως προς τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, την προηγούμενη απόφαση της 7ης Αυγούστου 2026, με την οποία είχε προβλεφθεί η αναστολή λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Καθοριστικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξαν οι ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες μετακίνησης των μικρών μαθητών, καθώς και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Γιατί αποφασίστηκε να λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο

Σύμφωνα με την απόφαση, ελήφθησαν υπόψη οι «αντικειμενικές και δυσμενείς συνθήκες» που αφορούν τη μετακίνηση των μαθητών.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης επικαλείται:

  • την ιδιαιτερότητα της γεωγραφικής τοποθεσίας, και συγκεκριμένα το ανάγλυφο και την υψομετρική διαφορά,
  • την κατάσταση του οδικού δικτύου,
  • τη μεγάλη απόσταση από την πλησιέστερη σχολική μονάδα, η οποία ανέρχεται σε 21 χιλιόμετρα,
  • καθώς και την έλλειψη επαρκών δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Υπό αυτές τις συνθήκες αποφασίστηκε να μην εφαρμοστεί για το Νηπιαγωγείο Κάτω Ορεινής η προηγούμενη απόφαση αναστολής.

Ποιο Νηπιαγωγείο αφορά η απόφαση

Πρόκειται για το Νηπιαγωγείο Κάτω Ορεινής, το οποίο υπάγεται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Η σχολική μονάδα έχει κωδικό 9440119, είναι μονοθέσια (1/Θ) και προβλέπεται να λειτουργήσει επίσης ως μονοθέσιο Νηπιαγωγείο κατά το σχολικό έτος 2026-2027.

Η εξέλιξη προέκυψε έπειτα και από αιτιολογημένη πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η οποία είχε αποσταλεί στις 17 Αυγούστου 2026.

Τι αλλάζει με τη νέα απόφαση

Ουσιαστικά, η απόφαση αναστέλλει την εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 16597/07-08-2026 απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας μόνο κατά το μέρος που αφορά το Νηπιαγωγείο Κάτω Ορεινής.

Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη σχολική μονάδα δεν θα παραμείνει σε αναστολή, αλλά θα λειτουργήσει κανονικά το σχολικό έτος 2026-2027.

Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση, από την εφαρμογή της δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Η απόφαση φέρει ημερομηνία 21 Αυγούστου 2026 και υπογράφεται στη Θεσσαλονίκη από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση.

Η απόφαση

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Μισθοί εκπαιδευτικών 2026: Πόσα παίρνουν μόνιμοι, νεοδιόριστοι και αναπληρωτές – Όλοι οι πίνακες

Αρναούτογλου: Αλλάζει ο καιρός – Τι αναμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη σήμερα Κυριακή και την εβδομάδα που έρχεται

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση