Συνθήματα με υβριστικό και ναζιστικό περιεχόμενο εντοπίστηκαν στους τοίχους περιμετρικά του πύργου «Άνθιμος Γαζής», όπου στεγάζονται τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Ταχυδρόμος», στους εξωτερικούς χώρους του κτηρίου έχουν γραφτεί συνθήματα που αποδίδονται σε εγκληματική οργάνωση, ενώ αντίστοιχου περιεχομένου αυτοκόλλητα έχουν τοποθετηθεί και σε υαλοπίνακες του κτιρίου.
Τα συνθήματα, όπως αναφέρεται, ήταν τοποθετημένα σε σημεία ορατά από εργαζόμενους και επισκέπτες της ΔΔΕ, χωρίς ωστόσο να γίνουν αντιληπτοί οι δράστες, παρά την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που επιτηρούν σε 24ωρη βάση το παρακείμενο Βαθμολογικό Κέντρο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Εκτιμάται ότι η παρέμβαση έγινε κατά τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 12 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια περιστατικά είχαν σημειωθεί και τον περασμένο Μάρτιο, όταν συνθήματα στον ίδιο χώρο είχαν σβηστεί άμεσα από μαθητές του 15μελούς του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Όπως έγινε γνωστό, τα νέα συνθήματα αναμένεται να απομακρυνθούν άμεσα, υπό την επίβλεψη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.