Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε 1/4/2026 έως 5/4/2026 η συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Βόλου στο Μαθητικό Συνέδριο Κωνσταντινούπολης υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα : “Η Χάλκη των Αγίων και των Λογίων - Ψηφίδες πνευματικής αιωνιότητας.” Τους μαθητές μας συνόδεψαν οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου: Αποστόλου Σοφία , Χριστοδουλίδης Λεωνίδας και η υποδιευθύντρια . Σακελαρίδου Ευθαλεία .
Οι μαθητές μας ακολούθησαν κοινό πρόγραμμα εκδρομής με τα υπόλοιπα σχολεία , το οποίο επιμελήθηκε από την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Π.Ι.Π.Μ . Σύμφωνα με αυτό την 2η μέρα , επισκεφτήκαμε , με την συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προύσης, την Προύσα, Μουδανιά, Μεσαίπολη και Τρίγλια. Στα Μουδανιά επισκεφτήκαμε το Σχολείο Μουδανιών από το οποίο είχαμε μια πολύ φιλόξενη υποδοχή . Στο τέλος της επίσκεψής μας φυτέψαμε ένα δέντρο ελιάς ως ένδειξη καλής συνεργασίας και φιλίας. Στην Τρίγλια επισκεφτήκαμε τη Σχολή που ίδρυσε ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος και η οποία λειτουργεί τώρα ως πολιτιστικό κέντρο.

Την Τρίτη μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη την Παναγία των Βλαχερνών , την Μεγάλη του Γένους Σχολή , τον Άγιο Γεώργιο Φανουρίου και το Μαράσλειο. Ακολούθησε η έναρξη του συνεδρίου στο οποίο η αντιπροσωπεία του κάθε σχολείου παρουσίασε εργασία που αφορούσε μεγάλες προσωπικότητες που αποφοίτησαν από την Σχολή της Χάλκης. Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου παρουσίασαν μία εξαιρετική θεατρική παράσταση με θέμα τον απόφοιτο και δάσκαλο του Γεώργιου Βιζυηνού , Ηλία Τανταλίδη. Μετά την λήξη του συνεδρίου συνεχίστηκαν οι πολιτιστικες επισκέψεις στο Βλάχ Σαράι - Παναγία η Παραμυθία, η οποία αποτέλεσε έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για 11 χρόνια, συνοδευόμενοι από την υψηλή παρουσία του Άρχοντος Χαρτοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου .
Την τέταρτη μέρα η αποστολή αναχώρησε με κρατικό πλοίο για την Χάλκη και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον εσώκλειστο ναό.
Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στον Πατριαρχικό ναό Αγίου Γεωργίου για τον εσπερινό της παραμονής της Κυριακής των Βαΐων, με συμμετοχή και προσφώνηση από την Α.Θ.Π Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.
Την 5η μέρα η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Βόλου γεμάτη εμπειρίες και πολύν συγκίνηση αναχώρησε για την Ελλάδα και την πόλη μας.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις
Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom