Καθυστερεί η έναρξη λειτουργίας των αθλητικών σχολείων, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία τοποθετήθηκε επί του θέματος σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.
Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι το εγχείρημα δεν πρόκειται να προχωρήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο, παρά τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε τη δημιουργία δύο πρότυπων σχολικών μονάδων, σε Αθήνα – πλησίον του ΟΑΚΑ – και Θεσσαλονίκη. Όπως εξήγησε, εμπόδιο αποτέλεσαν αντιδράσεις που καταγράφηκαν σε τοπικό επίπεδο, κυρίως λόγω της πρόθεσης να μετατραπεί υφιστάμενο σχολείο και συγκεκριμένα τμήμα της Α’ Γυμνασίου σε αθλητικό, κάτι που θα περιόριζε τη δυνατότητα φοίτησης μαθητών της περιοχής.
Σύμφωνα με την ίδια, το υπουργείο αναζητά πλέον εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου η δημιουργία των Αθλητικών Σχολείων να προχωρήσει χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία των τοπικών εκπαιδευτικών κοινοτήτων. «Στόχος είναι να υλοποιηθεί το σχέδιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», υπογράμμισε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επανασχεδιασμού.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε και σε μια σειρά από ζητήματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας, όπως η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η λειτουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου και τα τεστ προσομοίωσης, καθώς και ο εθνικός διάλογος για το μέλλον του Λυκείου.
Παράλληλα, έκανε αναφορά στο σχέδιο για το πολλαπλό βιβλίο, στα κενά που παρατηρούνται στα σχολεία και στις αλλαγές που εξετάζονται για την αποτύπωσή τους, ενώ σχολίασε και θέματα που αφορούν τη χρήση των social media από ανηλίκους κάτω των 15 ετών, τις αιτήσεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά και τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος
Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα
Κοκκινάκη Υπατία