«Τα σχολεία δεν είναι πολυκατοικίες»: Εκπαιδευτικοί κατά των 25άρια τμημάτων
Εκπαιδευτικοί: «Τα παιδιά δεν είναι… σαρδέλες – Αγώνας για 15άρια τμήματα»

Τους γονείς των μαθητών σε Καισαριανή, Βύρωνα και Παγκράτι καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη» να εγγράψουν αμέσως όλα τα παιδιά στα σχολεία της γειτονιάς τους, εκφράζοντας έντονη αντίθεση σε τυχόν μετακινήσεις μαθητών και σε πολυπληθή τμήματα που, όπως αναφέρει, «τσακίζουν μορφωτικά δικαιώματα και υποβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, σύμφωνα με ενημέρωση από διευθυντές και προϊσταμένες, στην πλατφόρμα εγγραφών παρατηρείται φαινόμενο όπου παιδιά μένουν σε εκκρεμότητα όταν ο αριθμός των εγγραφών υπερβαίνει τα όρια 25, 50 ή 75 μαθητών ανά τμήμα. Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στοχεύει στη δημιουργία παντού 25άρια τμήματα με υποχρεωτική μετακίνηση παιδιών.

Ο Σύλλογος καλεί σε άμεση δράση και εγγραφές χωρίς καθυστερήσεις, τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και τις συνθήκες που διασφαλίζουν ουσιαστική μάθηση για όλα τα παιδιά.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ!

ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ! ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!

Κ. Διευθύντρια ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας,

με βάση ενημέρωση που έχουμε από διευθυντές δημοτικών και προϊσταμένες νηπιαγωγείων παρατηρείται το φαινόμενο στην πλατφόρμα να μην εγγράφονται τελικά και να είναι σε εκκρεμότητα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση στο δημοτικό ή νηπιαγωγείο της γειτονιάς τους, όταν ο αριθμός εγγραφών ξεπερνάει το 25, το 50, το 75 κλπ. Είναι φανερό ότι κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ με συνεργούς τις ΔΙΠΕ σκοπεύουν να κάνουν παντού 25άρια τμήματα και να μετακινήσουν μαθητές!

Προειδοποιούμε ότι δε θα το επιτρέψουμε, θα μας βρίσκετε μπροστά σας, δε θα γίνουν σαρδέλες τα παιδιά μας! Δε θα σηκώνουν τα χέρια οι συνάδελφοί μας όταν εργάζονται σε τμήματα τόσο πολυπληθή με αρκετές διαγνώσεις στο καθένα χωρίς την αντίστοιχη βοήθεια όπως πάντα!

Το 2026 υπάρχει η δυνατότητα τα τμήματα να μειωθούν και η εκπαιδευτική διαδικασία να πραγματώνεται σε καλύτερες συνθήκες, το επιτρέπουν ο παραγόμενος πλούτος και η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Αντίθετα με την πολιτική σας οδηγείτε σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε υποβάθμιση! Πληρώσαμε την καπιταλιστική κρίση και ανάπτυξη, δε θα πληρώσουμε για την πολεμική οικονομία! Ως εδώ!

Ζητάμε να εγγραφούν όλα τα παιδιά εκεί που ανήκουν, καμία μετακίνηση μαθητών για να δημιουργηθούν παντού 25άρια τμήματα που αντικειμενικά σημαίνει υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης! Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τον παιδαγωγικό ρόλο! 15 μαθητές ανά τμήμα. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών! Στήριξη των εκπαιδευτικών (παιδαγωγική, επιμορφωτική, οικονομική) για να ζουν με τον μισθό τους και να είναι αναπόσπαστοι στο παιδαγωγικό τους ρόλο.

Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιώργος Φλωρίδης
Φλωρίδης για δίκη Τεμπών: «Δεν υπήρξε σωστή ταξιθεσία – Οι συντελεστές θα μπουν με τη σειρά που προβλέπεται»
Δίκη Τεμπών: «Δεν τηρήθηκε η διαδικασία» – Οι εξηγήσεις Φλωρίδη για το επεισοδιακό ξεκίνημα
Φλωρίδης για δίκη Τεμπών: «Δεν υπήρξε σωστή ταξιθεσία – Οι συντελεστές θα μπουν με τη σειρά που προβλέπεται»