κεριά εκκλησίας σε μαύρο φόντο
Η ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του ομότιμου καθηγητή του Πάντειο Πανεπιστήμιο και εμβληματικής μορφής του πανεπιστημιακού κινήματος της μεταπολίτευσης.

Τη βαθιά της οδύνη για τον θάνατο του πολιτικού επιστήμονα και πανεπιστημιακού Άλκη Ρήγου εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ.

Ο ομότιμος καθηγητής του Πάντειο Πανεπιστήμιο υπήρξε σημαντική μορφή της ακαδημαϊκής ζωής και του πανεπιστημιακού κινήματος της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου, με έντονη παρουσία τόσο στην επιστημονική έρευνα όσο και στους αγώνες για ένα δημοκρατικό και δημόσιο πανεπιστήμιο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του Άλκη Ρήγου, μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας του πανεπιστημιακού κινήματος της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου, και απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Άλκης Ρήγος (1946-2026), ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μελετητής της πολιτικής ιστορίας, των κοινωνικών κινημάτων και της εξέλιξης της δημοκρατίας στη χώρα, υπήρξε μέλος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος και ηγετικό στέλεχος του κινήματος του Ε.Δ.Π. (Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού) στα τέλη της δεκαετίας του 1970  ενώ συνέχισε την πολιτική και κοινωνική του δράση μέχρι πρόσφατα.

Ο αγώνας του για ένα δημοκρατικό πανεπιστήμιο αποτελεί σήμερα πηγή έμπνευσης για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσίπρας αλέξης
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
Ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο αναδεικνύει την πίεση στους εκπαιδευτικούς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα καθηγητή που εργάζεται και ως delivery....
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
κακοποιηση σε νηπιαγωγείο
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
Ξεκίνησε η δίκη για την κακοποίηση 5χρονου σε νηπιαγωγείο - Το χρονικό της αποκάλυψης και τα ιατροδικαστικά ευρήματα
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
καλογρια
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη
Εισαγγελικές διαστάσεις και πειθαρχικός έλεγχος για προβολή ταινίας τρόμου σε σχολική αίθουσα στον Βόλο
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη