Κυριάκος Σουλιώτης, κοσμήτορας
Ποιος Κοσμήτορας ΑΕΙ αναλαμβάνει τα ηνία της πρώτης Ακαδημίας Επαγγελματικής Κατάρτισης

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, ορίστηκε η σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής που θα ηγηθεί της Ακαδημίας Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου.

Πρόκειται για μια κομβική πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), η οποία στοχεύει στη διασύνδεση της εξειδικευμένης γνώσης με τις ανάγκες της παραγωγής, σε έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Η απόφαση, την οποία υπογράφουν η Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Κωνσταντίνος Βλάσης, αναθέτει τα καθήκοντα του Προέδρου στον διακεκριμένο Καθηγητή Πολιτικής Υγείας και Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κυριάκο Σουλιώτη.

Το σχήμα συμπληρώνεται από στελέχη της επαγγελματικής κατάρτισης και εκπροσώπους του κλάδου.

Η σύσταση της Διοικούσας Επιτροπής αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη λειτουργία της Ακαδημίας, η οποία θα εδρεύει στην Τρίπολη, ενισχύοντας τον περιφερειακό ρόλο της Αρκαδίας ως αναδυόμενου κέντρου της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Η θητεία των μελών ορίζεται τριετής, με δυνατότητα ανανέωσης, ενώ το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους καθορίζεται αυστηρά από τον νόμο 4763/2020.

Δείτε την απόφαση εδώ

Ποιοι στελεχώνουν τη νέα Επιτροπή

Στη διοικητική πυραμίδα, πέραν του κ. Σουλιώτη, συμμετέχουν έμπειροι διευθυντές Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.), καθώς και στελέχη που προτάθηκαν απευθείας από την ΠΕΦ, διασφαλίζοντας ότι το πρόγραμμα σπουδών θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές εργασιακές απαιτήσεις των εργοστασίων φαρμάκου.

Η απόφαση δημοσιεύεται άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενεργοποιώντας τις διαδικασίες για τις πρώτες εγγραφές και τον σχεδιασμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Αναλυτικά η απόφαση συγκρότησης

Συγκρότηση Διοικούσας Επιτροπής της Ακαδημίας Επαγγελματικής Κατάρτισης με την επωνυμία «Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου-Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ)»

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Τη συγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής ως εξής:

  1. Πρόεδρος: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ του Νικολάου, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας και Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Αναπληρωτής: ΠΑΝΕΤΣΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Λουκά, Καθηγητής Πληροφορικής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

  1. Μέλος: ΚΑΤΣΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου, Διευθυντής Σ.Α.Ε.Κ. Τρίπολης.

Αναπληρωτής: ΛΑΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αντωνίου, Διευθυντής Σ.Α.Ε.Κ. Μεγαλόπολης.

  1. Μέλος: ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Σταύρου, Υποδιευθυντής Σ.Α.Ε.Κ. Τρίπολης.

Αναπληρώτρια: ΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Γεωργίου, Υποδιευθύντρια Σ.Α.Ε.Κ. Τρίπολης.

  1. Μέλος: ΜΑΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΛΛΑΝΔΕΖΟΣ του Κωνσταντίνου (πρόταση οικονομικού φορέα).

Αναπληρωτής: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ του Θεοδώρου.

  1. Μέλος: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ του Κοσμά (πρόταση οικονομικού φορέα).

Αναπληρωτής: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ του Ιωάννη.

Γραμματέας: Μανουσόπουλος Παναγιώτης του Ηλία, εκπαιδευτικός Σ.Α.Ε.Κ. Τρίπολης, με αναπληρώτρια την Τούπαλα Αργυρώ του Χαραλάμπους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tigani
Μαντεμένια σκεύη: Το κόλπο με χοντρό αλάτι για να φύγουν οι λεκέδες
Με τη σωστή χρήση του αλατιού, τα μαντεμένια σκεύη σας θα παραμένουν καθαρά και ανθεκτικά για χρόνια, χωρίς να κινδυνεύει η επίστρωσή τους.
Μαντεμένια σκεύη: Το κόλπο με χοντρό αλάτι για να φύγουν οι λεκέδες
συλληψη εκπαιδευτικού
Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές
Στις καταγγελίες γινόταν αναφορά για εμπλοκή 34χρονης αναπληρώτριας καθηγήτρια, ΠΕ 04 - Βιολόγου, που υπηρετούσε στο συγκεκριμένο σχολείο.
Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές