Ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2026, η 3η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας, με την ημερήσια διάταξη να περιλαμβάνει κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την υπηρεσιακή και μισθολογική κατάσταση μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν οι Αιρετοί της ΔΑΚΕ στο alfavita.gr, το Συμβούλιο κινήθηκε προς την κατεύθυνση της στήριξης των εκπαιδευτικών, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους σε μια περίοδο μισθολογικής απαξίωσης του κλάδου.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν 149 συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων για αναπληρωτές και συνολικά 45 για μόνιμους (συμπεριλαμβανομένων integrated masters), ανοίγοντας τον δρόμο για τη μισθολογική τους εξέλιξη.
Παράλληλα, το Συμβούλιο προχώρησε στην αναγνώριση προϋπηρεσίας για 176 αναπληρωτές, ενώ για τους μόνιμους το θέμα αναβλήθηκε προσωρινά προς αναζήτηση συμπληρωματικών στοιχείων.
Μονιμοποίηση 11 εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
Ιδιαίτερης σημασίας είναι η απόφαση για την αναδρομική μονιμοποίηση 11 εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης ΠΕ Α’ Αθήνας. Όπως αναφέρουν οι Αιρετοί στην ενημέρωσή τους προς το alfavita.gr, η θέση τους παραμένει σταθερή υπέρ της μονιμοποίησης όλων των συναδέλφων που συμπληρώνουν τη διετή ευδόκιμη υπηρεσία, χωρίς την προϋπόθεση της αξιολόγησης.
Η εισήγηση αυτή έγινε δεκτή ομόφωνα από το υπηρεσιακό συμβούλιο.
Επιπλέον, εγκρίθηκαν 19 άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου, ορίστηκε νέα αναπληρώτρια διευθύντρια στο 150ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και ικανοποιήθηκε αίτημα για παροχή διοικητικού έργου.
Αναλυτικά το ενημερωτικό Αιρετών ΔΑΚΕ (2-2-2026) 3ης Συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ
«Ευχόμενοι σε όλους τους συναδέλφους καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, σας ενημερώνουμε πως πραγματοποιήθηκε σήμερα η 3η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας για το 2026 και η 203η στην τέταρτη χρονιά από την επαναφορά των Αιρετών της ΔΑΚΕ στο συγκεκριμένο υπηρεσιακό συμβούλιο.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
ΘΕΜΑ 1ο: Άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή; Ικανοποιήθηκαν ομόφωνα 19 άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου που κατατέθηκαν, αφού οι ώρες άσκησης του ιδιωτικού έργου των συναδέλφων είναι ανεξάρτητες των υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων.
ΘΕΜΑ 2ο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αναγνωρίστηκαν οι προϋπηρεσίες 176 αναπληρωτών, που κατέθεσαν τα αντίστοιχα παραστατικά. Δεν αναγνωρίστηκαν οι προϋπηρεσίες 3 συναδέλφων που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν4354/2015, άρθρο 7 & 2.
ΘΕΜΑ 3ο: Εξέταση συνάφειας μεταπτυχιακών αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζοντας σε όλα τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου την πάγια θέση των Αιρετών της ΔΑΚΕ για τη στήριξη της οικονομικής αναβάθμισης όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών χωρίς αυστηρότητα, αφού το λειτούργημά μας είναι μισθολογικά απαξιωμένο, ψήφισα θετικά και η συνάφεια εγκρίθηκε ομόφωνα για 149 συναδέλφους.
ΘΕΜΑ 4ο: Εξέταση συνάφειας integrated master μονίμων εκπαιδευτικών. Όπως και στο 3ο θέμα, υπενθύμισα σε όλα τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου την πάγια θέση των Αιρετών της ΔΑΚΕ για τη στήριξη της οικονομικής αναβάθμισης όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών χωρίς αυστηρότητα, αφού το λειτούργημά μας είναι μισθολογικά απαξιωμένο, ψήφισα θετικά και η συνάφεια εγκρίθηκε ομόφωνα και για τους 37 μόνιμους κατόχους intergrated master.
ΘΕΜΑ 5ο: Εξέταση συνάφειας μεταπτυχιακών μόνιμων εκπαιδευτικών. Ομοίως και στο 5ο θέμα με βάση την πάγια θέση της οικονομικής στήριξης των αιρετών της ΔΑΚΕ σε όλους τους συναδέλφους, το συμβούλιο ομόφωνα στήριξε τη συνάφεια οκτώ μόνιμων συναδέλφων.
ΘΕΜΑ 6ο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας μόνιμων εκπαιδευτικών. Το συγκεκριμένο θέμα αναβλήθηκε για επόμενο συμβούλιο, ώστε να αναζητηθούν συμπληρωματικά στοιχεία και να εξασφαλιστεί ορθή κρίση.
ΘΕΜΑ 7ο: Αναδρομική μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης ΠΕ Α΄ Αθήνας. Στο έβδομο θέμα ψήφισα θετικά για τη μονιμοποίηση 11 συναδέλφων και τόνισα πως οι Αιρετοί της ΔΑΚΕ θα αγωνιστούμε για τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με τη διετή ευδόκιμη υπηρεσία και χωρίς αξιολόγηση. Τελικά η μονιμοποίηση των συναδέλφων εγκρίθηκε ομόφωνα!
ΘΕΜΑ 8ο: Διάθεση εκπαιδευτικών για παροχή διοικητικού έργου. Κατατέθηκε ένα αίτημα και έγινε ομόφωνα αποδεκτό.
ΘΕΜΑ 9ο: Αναπλήρωση Δ/ντή σχολικής μονάδας της Δ/νσης ΠΕ Α΄ Αθήνας. Το συμβούλιο όρισε ως αναπληρώτρια διευθύντρια στο 150ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών την κυρία Χ.Φ.
Οι Αιρετοί της ΔΑΚΕ και όλων των συναδέλφων στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας:
Χρήστος Τρανός (τακτικός αιρετός)
Αγγελική Γκάγκαρη (αναπληρωματική αιρετή)»
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Νίκος Μακρής