Εκπαίδευση

Θοδωρής Τσούχλος (Πρόεδρος ΟΛΜΕ) στο alfavita.gr: Αναίτιος αποκλεισμός στη συζήτηση για τις σχολικές επιτροπές από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

tsoyxlos
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τονίζουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών που οδηγεί σε οικονομικό και λειτουργικό αδιέξοδο

Με έκπληξη, αλλά και έντονο προβληματισμό ενημερωθήκαμε ότι την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου υπήρξε συζήτηση στη διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που είχε ως θέμα [την κατάργηση των σχολικών επιτροπών].

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η ΔΟΕ και η ΑΣΓΜΕ, ενώ δεν εκλήθη η ΟΛΜΕ. Το γεγονός αυτό μας αναγκάζει να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, καθώς υπήρξε αναίτιος αποκλεισμός της Ομοσπονδίας μας από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.                                                                 

Η ΟΛΜΕ θα συνεχίσει να στηρίζει την πρωτοβουλία και τις προτάσεις των δημάρχων που διαφωνούν με τις προτεινόμενες αλλαγές από την κυβέρνηση και το αντίστοιχο υπουργείο. Εμφατικά τονίζουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών που οδηγεί σε οικονομικό και λειτουργικό αδιέξοδο, ενώ θεωρούμε απόλυτα αναγκαία την επανίδρυση τους. Απαιτούμε την απόσυρση της διάταξης και διεκδικούμε ουσιαστική αύξηση των σχετικών δαπανών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων.                                                         

Θ.Τσούχλος

Πρόεδρος ΟΛΜΕ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση