Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε μια στοχευμένη κοινωνική παρέμβαση, θεσπίζοντας μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί. Το μέτρο προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2026, με αναδρομική ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2025, καλύπτοντας ουσιαστικά ολόκληρη τη σχολική χρονιά.
Την πρωτοβουλία χαιρέτισε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μετά τη συνάντησή της με τον δήμαρχο Κυθήρων Στράτο Χαρχαλάκη, επισημαίνοντας ότι η θεσμοθετημένη οικονομική ενίσχυση αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την ενίσχυση της παραμονής των εκπαιδευτικών σε απομακρυσμένες περιοχές.
Σύμφωνα με την υπουργό, ένα σταθερό επίδομα στέγασης συμβάλλει στη διαμόρφωση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, μειώνει την επαγγελματική ανασφάλεια των αναπληρωτών και εξασφαλίζει τη συνέχεια και την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, προς όφελος των μαθητών και των σχολικών κοινοτήτων.
Στο ίδιο πλαίσιο, συζητήθηκαν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, την ενίσχυση του τεχνολογικού και παιδαγωγικού εξοπλισμού, καθώς και ζητήματα που αφορούν την ειδική αγωγή, με στόχο τη συνολική βελτίωση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος στα Κύθηρα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον δήμαρχο Κυθήρων στην ανάγκη ίδρυσης Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) στο νησί. Η πρόταση αφορά ειδικότητες συνδεδεμένες με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας, ώστε να ενισχυθούν οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων και να περιοριστεί η φυγή τους προς τα αστικά κέντρα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Λεωνίδας Βουρλιώτης