Ένα ξαφνικό και ανησυχητικό περιστατικό σημάδεψε την εκδρομή 90 μαθητών από σχολείο της Αθήνας στα Χανιά, όταν το μεσημέρι της Πέμπτης, στην περιοχή του Αποκόρωνα, αρκετά παιδιά παρουσίασαν έντονα συμπτώματα δύσπνοιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, 12 μαθητές μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάμου, μερικοί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και άλλοι με ιδιωτικά μέσα, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να τους χορηγηθεί μάσκα οξυγόνου. Τα παιδιά παρέμειναν υπό παρακολούθηση μέχρι τις 18:30.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η δύσπνοια φαίνεται να προκλήθηκε από εισπνοή αερίου που απελευθερώνεται από αμπούλες βρώμας — ένα επικίνδυνο «παιχνίδι» που χρησιμοποιείται συχνά από έφηβους. Το περιστατικό κινητοποίησε άμεσα τις τοπικές υγειονομικές αρχές, ενώ οι μαθητές πλέον βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση