νηπιαγωγείο
Γονέας καταγγέλλει ότι, παρά τις τέσσερις κρατικές κατανομές του 2025, τα σχολεία έλαβαν μόλις 500 ευρώ και λίγα υλικά – «Απαιτώ να ελεγχθεί πού πήγαν τα χρήματα των φορολογουμένων»

Ο Κωνσταντίνος Καρράς, γονέας μαθητών νηπιαγωγείου και δημοτικού στην Κόρινθο, επανέρχεται με νέα σοβαρή καταγγελία σχετικά με τη διαχείριση των κονδυλίων για τα σχολεία από τον Δήμο Κορινθίων.

Σύμφωνα με επιστολή που δημοσιεύει το alfavita.gr, με όσα επισημαίνει, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει ήδη τέσσερις κατανομές ΚΑΠ μέσα στο 2025, ύψους περίπου 145.000 ευρώ η καθεμία για τον Δήμο Κορινθίων. Τα ποσά αυτά δίνονται για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων (ρεύμα, πετρέλαιο, αναλώσιμα, έκτακτες ανάγκες).

Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Καρράς, τα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά του:

  • έχουν λάβει συνολικά μόλις 500 ευρώ για όλο το 2025,
  • ενώ τον Σεπτέμβριο διανεμήθηκαν μόνο «βασικά υλικά», χωρίς καμία ουσιαστική οικονομική ενίσχυση.

Ο ίδιος αναφέρει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση από τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου, παλαιότερα οι σχολικές επιτροπές μοίραζαν σταθερά 500–1.000 ευρώ ανά σχολείο σε κάθε κατανομή, δηλαδή 2.000 ευρώ τον χρόνο στα νηπιαγωγεία, ποσά που πλέον δεν δίνονται.

«Από τις τέσσερις κατανομές του 2025, τα σχολεία πήραν μόλις 500 ευρώ!» τονίζει ο γονέας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για αδιαφάνεια και αυθαιρεσία στη διαχείριση των κονδυλίων.

Ο κ. Καρράς ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου, «Απαιτώ να ελεγχθούν τα χρήματα που δίνουμε όλοι οι φορολογούμενοι για τα σχολεία των παιδιών μας. Ο Δήμος δεν μπορεί να ξοδεύει κατά το δοκούν χωρίς καμία λογοδοσία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγει ζητώντας άμεσο έλεγχο στη διαχείριση της σχολικής χρηματοδότησης από τον Δήμο Κορινθίων και πλήρη διαφάνεια για το πού έχουν κατευθυνθεί τα ποσά.

Αναλυτικά

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ»

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια των προηγούμενων καταγγελιών μου για την υποχρηματοδότηση και υπολειτουργία των σχολείων της Κορίνθου, έχω να προσθέσω τα παρακάτω:

Στο Υπουργείο σας έχετε αναρτήσει τις ΚΑΠ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων της χώρας. Με δυο λόγια, περίπου κάθε τρεις μήνες δίνετε 28.000.000 ευρώ στους δήμους για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων τους. Από ότι είδα στις αποφάσεις, ο δήμος Κορινθίων παίρνει περίπου 145.000 ευρώ τέσσερις φορές το χρόνο.

Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου με ενημέρωσε ότι και παλιότερα δίνονταν περίπου τα ίδια χρήματα από το κράτος στους δήμους. Η σχολική επιτροπή κρατούσε χρήματα από την Κατανομή για την κάλυψη του ρεύματος, του πετρελαίου και για κάποιες έκτακτες ή σοβαρές ανάγκες που μπορεί να προέκυπταν σε κάποια σχολεία. Τα υπόλοιπα χρήματα τα μοίραζε στα σχολεία. Τα μικρότερα σχολεία έπαιρναν 500 με 600 ευρώ και τα μεγαλύτερα 800 με 1000 ευρώ, κάθε φορά που ερχόταν η Κατανομή από το ΥΠΕΣ, δηλαδή 4 φορές το χρόνο, όπου το νηπιαγωγείο έπαιρνε συνολικά 2.000 ευρώ ανά έτος.

Επίσης, με ενημέρωσε ότι εντός του 2025 τα σχολεία έχουν λάβει τον Μάρτιο 500 ευρώ και τον Σεπτέμβριο τους έδωσε ο δήμος κάποια βασικά υλικά (γραφική ύλη και καθαριστικά). Από τις 4 Κατανομές που έχετε ήδη δώσει το 2025, ο δήμος Κορινθίων έδωσε στα σχολεία μέχρι σήμερα μόνο 500 ευρώ και κάποια υλικά!

Υπάρχει κάποιος φορέας να ελέγξει το Δήμο Κορινθίων ή μπορεί να ξοδεύει τα χρήματα των σχολείων κατά το δοκούν χωρίς να λογοδοτεί πουθενά?

Επειδή όλα τα παραπάνω ποσά προκύπτουν από τους φόρους που δίνω εγώ και οι συμπολίτες μου, απαιτώ τουλάχιστον να μοιράζονται δίκαια στα σχολεία και να ελέγχεται και το τελευταίο ευρώ.

Παρακαλώ ως Υπουργείο να πράξετε τα δέοντα και να ελέγξετε που εξαφανίστηκαν τα χρήματα που έδωσε και δίνει ο κάθε φορολογούμενος για τα σχολεία των παιδιών του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kafeneio.jpg
Καλαμάκια του καφέ και μπαλτάδες
«Όσο η εξουσία κόβει και μοιράζει με το ίδιο παλιό μαχαίρι, μήπως οι άνθρωποι  σηκωθούν από τα τραπεζάκια και αποφασιστικά με το χέρι πετάξουν από...
Καλαμάκια του καφέ και μπαλτάδες
Εκπαίδευση
Η Γ’ Αθήνας βγαίνει στους δρόμους: Μεγάλη εκπαιδευτική κινητοποίηση στις 2/12
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περιστερίου καλεί σε μαζική κινητοποίηση για τα κενά στα σχολεία, τις συγχωνεύσεις και την υποβάθμιση της δημόσιας...
Η Γ’ Αθήνας βγαίνει στους δρόμους: Μεγάλη εκπαιδευτική κινητοποίηση στις 2/12