Σε δίκη σήμερα οι εμπλεκόμενοι μαθητές της Δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών μέσα σε σχολικό συγκρότημα.
Το περιστατικό είχε σοβαρές συνέπειες, καθώς ένας 13χρονος μαθητής κατέρρευσε εντός του σχολείου μετά από χρήση κάνναβης.
Οι Αρχές σχημάτισαν δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών, της χρήσης ναρκωτικών και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, όταν ο 13χρονος κατανάλωσε κάνναβη εντός του σχολείου και παρουσίασε έντονους σπασμούς. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Πώς βρήκαν τα ναρκωτικά οι μαθητές
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα ναρκωτικά είχε προμηθευτεί από δύο 15χρονους μαθητές, οι οποίοι του πούλησαν την ποσότητα έναντι 15 ευρώ. Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν, ενώ κατά την έρευνα στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.
Παράλληλα, συνελήφθησαν πέντε γονείς των κατηγορουμένων ανηλίκων για παραμέληση εποπτείας, καθώς δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί η εγκληματική δραστηριότητα των παιδιών τους.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, ενώ οι τοπικές αρχές επισημαίνουν την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους και δράσεις πρόληψης στα σχολεία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση