ekpaideytikoi
Μισθοδοσία Αναπληρωτών Α’ Φάσης: Προβληματισμοί για την απόδοση των Μισθολογικών Κλιμακίων

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου θα γίνει η μισθοδοσία  για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς

Νεοδιόριστοι 

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με το Μισθολογικό Κλιμάκιο 1 (ΜΚ1), το οποίο αποτελεί το σημείο εκκίνησης για τους νεοδιόριστους.

Επιδόματα

Ανάλογα με την κάθε διεύθυνση εκπαίδευσης, μπορεί να υπολογιστούν:

  • αναγνώριση μεταπτυχιακού,

  • οικογενειακά επιδόματα (π.χ. τέκνων).

Πίνακας καθαρών αποδοχών νεοδιόριστων

Τα καθαρά ποσά μισθοδοσίας για κάθε μισθολογικό κλιμάκιο (ΜΚ), όπως αυτά ισχύουν για το πρώτο έτος διορισμού. 

Πίνακας καθαρών αποδοχών νεοδιόριστων (1ο έτος, με κρατήσεις ΜΤΠΥ)

ΜΚΈτη ΥπηρεσίαςΚαθαρός Μισθός (≈ ευρώ/μήνα)
ΜΚ10-2 έτη795,40 €
ΜΚ22-4 έτη830,40 €
ΜΚ34-6 έτη861,30 €
ΜΚ46-8 έτη892,40 €
ΜΚ58-10 έτη923,40 €
ΜΚ610-12 έτη954,40 €
ΜΚ712-14 έτη985,40 €
ΜΚ814-16 έτη1.016,40 €

(Τα ποσά είναι καθαρά, μετά τις κρατήσεις, και αφορούν τον πρώτο χρόνο διορισμού με τις αυξημένες εισφορές ΜΤΠΥ.)

Τι σημαίνει η μισθοδοσία με ΜΚ1

Το ΜΚ1 αφορά όλους τους νεοεισερχόμενους στο δημόσιο, ανεξάρτητα από τα προσόντα τους. Η αναγνώριση επιπλέον τίτλων σπουδών ή προϋπηρεσίας μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντική αναπροσαρμογή, όμως η πρώτη μισθοδοσία γίνεται πάντα με το βασικό κλιμάκιο.

Μισθοδοσία Αναπληρωτών Α’ Φάσης: Προβληματισμοί για την απόδοση των Μισθολογικών Κλιμακίων

Σημαντικά θέματα προκύπτουν φέτος στη μισθοδοσία των αναπληρωτών της Α’ Φάσης, καθώς παρά το γεγονός ότι οι μισθοδοτικές καταστάσεις έχουν ήδη ετοιμαστεί, δεν είναι βέβαιο ότι όλοι οι αναπληρωτές θα πληρωθούν με τα ενημερωμένα μισθολογικά κλιμάκια (ΜΚ) την προγραμματισμένη ημερομηνία, 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου», η καθυστέρηση στην απόδοση των ΜΚ μπορεί να επιφέρει πολλαπλή φορολόγηση όταν τα ποσά καταβληθούν αναδρομικά, με αποτέλεσμα οι αναπληρωτές να χάνουν μέρος των νόμιμων αποδοχών τους.

Ο Σύλλογος καλεί τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών να επιλύσουν άμεσα το ζήτημα και να εκδοθεί η απαιτούμενη απόφαση για την προσωρινή απόδοση των περσινών ΜΚ, ώστε οι αναπληρωτές να πληρωθούν κανονικά χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση των αναπληρωτών που μισθοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ, όπως οι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής, οι οποίοι θα λάβουν τις πληρωμές με τα ενημερωμένα ΜΚ, ενώ οι αναπληρωτές της Γενικής Αγωγής που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό κινδυνεύουν να πληρωθούν προσωρινά με τα εισαγωγικά ΜΚ και να περιμένουν επί μήνες για την κανονική τους αποδοχή.

Η καθυστέρηση αυτή είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για το ευαίσθητο αυτό κομμάτι των εργαζομένων, που λαμβάνει εισαγωγικούς μισθούς 800–900 ευρώ, και για το οποίο κάθε καθυστέρηση επηρεάζει άμεσα την οικονομική του δυνατότητα.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του Συλλόγου:

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής “Κώστας Σωτηρίου”
ΑΠ 328/24-9-25

Προς: Υπ. Παιδείας, ΠΔΕ Αττικής, Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής, μέλη, ΔΟΕ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ

Σχετικά με τη μισθοδοσία των αναπληρωτών της Α΄ φάσης – Άμεση απόδοση Μισθολογικών Κλιμακίων σε όλες/όλους τις/τους αναπληρώτριες/ες

Το ΔΣ του συλλόγου διερεύνησε το πότε θα πληρωθούν οι αναπληρωτές και αν η πληρωμή τους θα είναι ενημερωμένη βάσει της προϋπηρεσίας τους, μεταπτυχιακών κ.ά. με τα αντίστοιχα ΜΚ. Ενημερωθήκαμε ότι οι μισθοδοτικές καταστάσεις είναι έτοιμες για όλους τους αναπληρωτές Α’ φάσης και θα πληρωθούν στις 10 Οκτώβρη.

Μετά από τις διαμαρτυρίες-διεκδικήσεις πολλών χρόνων των συλλόγων μας και τα επανειλημμένα αιτήματα των υπεύθυνων των οικονομικών στη ΔΙΠΕ Αν. Αττικής δόθηκε η δυνατότητα στο τμήμα μισθοδοσίας αναπληρωτών να μεταφέρουν τα στοιχεία και τα ΜΚ από την περσινή τελευταία μισθοδοσία του κάθε αναπληρωτή στις φετινές πληρωμές. Η προετοιμασία από το οικονομικό τμήμα της ΔΙΠΕ Αν. Αττικής έχει γίνει.

Ωστόσο, δεν είναι δεδομένο ότι όλοι οι αναπληρωτές θα πληρωθούν κανονικά με τα ενημερωμένα ΜΚ στις 10 Οκτώβρη. Για αναπληρωτές/τριες που προσλήφθηκαν-μισθοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ, δηλαδή τους/τις συναδέλφους/ισσες ειδικής αγωγής, οι πληρωμές θα γίνουν με τα ενημερωμένα ΜΚ καθώς υπάρχει απόφαση για την προσωρινή απόδοσή τους και θα ακολουθήσει η επιβεβαίωση των στοιχείων τους.

Για τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν και μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τους/τις συναδέλφους/ισσες της Γενικής Αγωγής, δεν υπάρχει αντίστοιχη απόφαση ώστε να επιτραπεί στις οικονομικές υπηρεσίες να πληρώσουν κανονικά με τις έτοιμες και ενημερωμένες με τα ΜΚ μισθοδοτικές καταστάσεις. Κινδυνεύουμε αν αυτό δεν λυθεί άμεσα, οι οικονομικές υπηρεσίες να αναγκαστούν να δημιουργήσουν νέες μισθοδοσίες με το εισαγωγικό ΜΚ και να παραπέμψουν στο μέλλον την κανονική πληρωμή των συναδέλφων.

Καλούμε τη Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής και τα Υπουργεία Παιδείας & Οικονομικών να λύσουν άμεσα το πρόβλημα και να εκδοθεί η απόφαση για την προσωρινή απόδοση των περσινών ΜΚ, ώστε να ακολουθήσει η υπηρεσιακή επιβεβαίωση και οι συνάδελφοι/ισσες να μην περιμένουν μήνες για να λάβουν τον κανονικό μισθό τους.

Τα χρήματα των μισθολογικών κλιμακίων που δεν αποδίδονται στην ώρα τους με τον μηνιαίο μισθό, όταν καταβάλλονται αναδρομικά, υπόκεινται σε πολλαπλάσια φορολόγηση από την κανονική. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκπαιδευτικοί χάνουν μέρος των νόμιμων αποδοχών τους, κρίσιμο για την επιβίωση τους ειδικά με εισαγωγικούς μισθούς 800–900 ευρώ.

Ο Πρόεδρος
Κώστας Τουλγαρίδης

Η Γραμματέας
Μάρα Αναπολιτάνου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικός
Όταν οι φάκελοι των συνταξιούχων εκπαιδευτικών σκονίζονται και τα πειθαρχικά «πετάνε»
Η εικόνα μιας διοίκησης που βρίσκει χρόνο για πειθαρχικά, αλλά όχι για συντάξεις, είναι το πιο ζωντανό σύμβολο μιας πολιτείας που ντράπηκε και η...
Όταν οι φάκελοι των συνταξιούχων εκπαιδευτικών σκονίζονται και τα πειθαρχικά «πετάνε»
skilaki_skilos
Γιατί ο σκύλος σας παραμένει γεμάτος ενέργεια μετά την βόλτα
Σας έχει τύχει να επιστρέψετε από μια μεγάλη βόλτα με τον σκύλο σας και εκείνος να μοιάζει ακόμα πιο δραστήριος από πριν; Αντί να κουραστεί και να...
Γιατί ο σκύλος σας παραμένει γεμάτος ενέργεια μετά την βόλτα