Εκπαίδευση

Ψήφισμα του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας για την απώλεια του Αναστασίου Αγγέλου Στέφου

ΤΑΚΗΣ ΣΤΕΦΟΣ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2025, στις 11:00 π.μ. στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Αναστασίου Αγγέλου Στέφου, μιας εμβληματικής μορφής του φιλολογικού κόσμου και πνευματικού πατέρα του Συνδέσμου.

Για τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κορινθίας, ο Αναστάσιος Στέφος δεν υπήρξε απλώς ένας διακεκριμένος συνάδελφος πανελλήνιας εμβέλειας. Υπήρξε ο θεμελιωτής και εμπνευστής της δημιουργίας του. Ως Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Κορινθίας, υπήρξε ο πρωτεργάτης της ιδρυτικής συνέλευσης της 5ης Μαΐου 1987, από την οποία γεννήθηκε το σωματείο μας. Η μνήμη του είναι, συνεπώς, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και την ταυτότητά μας.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας τιμά την πολύπλευρη προσφορά του στα Ελληνικά Γράμματα και στη Δημόσια Εκπαίδευση. Η λαμπρή ακαδημαϊκή του πορεία, επισφραγισμένη από το διδακτορικό του στη Σορβόννη, και η πολυετής δράση του στην εκπαίδευση —ως καθηγητής, διευθυντής σχολικών μονάδων, Σχολικός Σύμβουλος και ηγετικό στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων— συνθέτουν μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας αποχαιρετά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον άνθρωπο στον οποίο οφείλει την ύπαρξή του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2025, στις 11:00 π.μ. στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΚ, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του:

  • Να εκδοθεί το παρόν ψήφισμα.

  • Να εκφραστούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών του Συνδέσμου στους οικείους του εκλιπόντος.

  • Να δημοσιευθεί το ψήφισμα στον τοπικό Τύπο και στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου.

  • Να αφιερωθεί στη μνήμη του το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Νέες προσεγγίσεις στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων (ΝεΠροΦιλ2)», που θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο το διάστημα 23–25 Οκτωβρίου 2026.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση