Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, η Υπουργός Παιδείας, κ. Σοφία Ζαχαράκη, θα βρίσκεται στην Ξάνθη για να παραστεί στο πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, αναδεικνύοντας τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο Παιδείας στη σχολική κοινότητα.
Στο επίκεντρο της επίσκεψής της βρίσκονται τα Ωνάσεια Σχολεία, που αποτελούν πρότυπο για την ελληνική εκπαίδευση χάρη στις σύγχρονες υποδομές, τα εκπαιδευτικά προγράμματα αιχμής και τις ίσες ευκαιρίες για τους μαθητές.
Η Υπουργός θα παραστεί στους αγιασμούς του 1ου Ωνασείου Γυμνασίου, του 2ου Ωνασείου Λυκείου, αλλά και στο 11ο Δημοτικό και το 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Το μέχρι στιγμής πρόγραμμα της επίσκεψης της Υπουργού έχει ως εξής:
08:45 – 1ο Ωνάσειο Γυμνάσιο Ξάνθης
09:45 – 2ο Ωνάσειο Λύκειο Ξάνθης
10:45 – 11ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης
11:45 – 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης
Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Ξάνθης και ο Διδασκαλικός Σύλλογος προγραμματίζουν παρέμβαση διαμαρτυρίας με επίδοση ψηφίσματος έξω από τα σχολεία που θα επισκεφθεί η Υπουργός.
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των μελών τους, η ΕΛΜΕ προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 12:00.
Η κινητοποίηση στοχεύει στην ανάδειξη αιτημάτων και προβλημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ συνδέεται με τις γενικότερες δράσεις του κλάδου για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ