«Οι Εικαστικές Τέχνες για το Σχολείο και τον Κόσμο μας»: Το πρόγραμμα του συνεδρίου ης Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων
Ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων: Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ΠΕ08 στο συνέδριο θα γίνει χωρίς καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης

Από Τετάρτη 03-09-2025 έως και Σάββατο 06-09-2025 και ώρες 09:00-14:00 και 16:00-20:00, θα πραγματοποιηθεί στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (Πειραιώς 256), το Ετήσιο Πανελλαδικό Συνέδριο Καλλιτεχνικής Παιδείας, με θέμα «Οι Εικαστικές Τέχνες για το Σχολείο και τον Κόσμο μας», της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, που απευθύνεται σε μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΠΕ08.

Αναπόσπαστο μέρος του Συνεδρίου θα αποτελέσουν οι εικαστικές εργαστηριακές εφαρμογές.

Θα περιλαμβάνονται:

Α) Εισηγήσεις διάρκειας 10 λεπτών, με έμφαση στο φωτογραφικό /εικαστικό υλικό της παρουσίασης και σύντομη θεωρητική προσέγγιση.

Β) Διοργάνωση και υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων, με μέγιστη συμμετοχή 20 ατόμων.

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας.

Οι θεματικές των εισηγήσεων και των εργαστηρίων θα αφορούν σε μεθόδους εφαρμογής της διδασκαλίας των εικαστικών, την αντιμετώπιση προβλημάτων στην τάξη και τις παιδαγωγικές λύσεις, τη συμπερίληψη μαθητών με ειδικές ανάγκες, τη διαφοροποιημένη διδασκαλία, καινοτόμες εικαστικές εργασίες, ψηφιακά εργαλεία/εφαρμογές για τα εικαστικά, θέματα συνεργασίας με εκπαιδευτικούς και προϊσταμένους, διεπιστημονικές εργασίες-συνεργασίες με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων σε διαθεματικά προγράμματα εικαστικών και παρουσιάσεις δράσεων της σχολικής κοινότητας.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του Συνεδρίου η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων προτίθεται να διανείμει δωρεάν τη σειρά του περιοδικού της «Εικαστική Παιδεία» σε κάθε αναπληρωτή και νεοδιόριστο εκπαιδευτικό ΠΕ08.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ΠΕ08 στο συνέδριο θα γίνει χωρίς καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης και χωρίς να διαταραχθεί με ευθύνη των Δ/ντών των σχολικών μονάδων και των Δ/ντών Εκπαίδευσης η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, όπως αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Παιδείας.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Ετήσιου Συνεδρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας, με θέμα «Οι Εικαστικές Τέχνες για το Σχολείο και τον Κόσμο μας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οι 5 ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων
Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε κάνεις αίτηση ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ – Οι ημερομηνίες
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ανοίγουν σήμερα Τρίτη (21/4) οι αιτήσεις με βάση το ΑΦΜ
Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε κάνεις αίτηση ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ – Οι ημερομηνίες
μητσοτακης
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κομβικός σταθμός το 16ο συνέδριο της Νέα Δημοκρατία για τις εκλογές και την Ελλάδα του 2030»
Με φόντο την «Ελλάδα του 2030», η κυβέρνηση επιχειρεί να συνδέσει το αφήγημα της ανάπτυξης με συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις. Το ερώτημα που μένει...
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κομβικός σταθμός το 16ο συνέδριο της Νέα Δημοκρατία για τις εκλογές και την Ελλάδα του 2030»