Σάμος γυμνασιάρχης
Άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου Παιδείας και της ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου για την ψυχοκοινωνική στήριξη μαθητών μετά την κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης σε Γυμνασιάρχη

Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, αποφάσισε την άμεση ενεργοποίηση του συνολικού ειδικού επιστημονικού προσωπικού στη Σάμο. Στόχος είναι η στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, ύστερα από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε 47χρονο Γυμνασιάρχη, ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για βιασμό ανηλίκου.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου, το ΥΠΑΙΘ αναγνωρίζει τη σοβαρότητα των περιστατικών και ενεργοποιεί άμεσα ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ώστε να παρασχεθεί άμεση ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε μαθητές και γονείς.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΥΠΑΙΘΑ διά της Π.Δ.Ε. Βορείου Αιγαίου

«Το ΥΠΑΙΘΑ διά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας των τελευταίων δυσάρεστων περιστατικών που περιήλθαν σε γνώση μας, κατόπιν καταγγελιών γονέων και μαθητών, διαθέτει το σύνολο του ειδικού επιστημονικού προσωπικού που υπηρετεί στην Περιφέρεια, ιδίως ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς για την υποστήριξη των μαθητών/ τριών και των γονέων τους

Tα αρρωστημένα μηνύματα του γυμνασιάρχη στα ανήλικα θύματα

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας για τον 47χρονο γυμνασιάρχη της Σάμου, που κατηγορείται για σειρά ειδεχθών σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος ανηλίκων μαθητών, με θύματα που εκτείνονται από το 2018 έως και το 2024.

Οι καταθέσεις σοκάρουν: πάνω από 20 ανήλικα παιδιά αποκαλύπτουν τον τρόπο που ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη τους, προσφέροντας δώρα, οργανώνοντας ταξίδια και υποσχόμενος ακόμη και «διευκολύνσεις» στη σχολική τους επίδοση.

Τα μηνύματα που έστελνε στα θύματά του είναι απίστευτα: προτάσεις για καφέ, συναντήσεις και ακατάλληλο περιεχόμενο, με πολλά από αυτά να μη δημοσιεύονται λόγω της φρικτής φύσης τους.

Ο γυμνασιάρχης φέρεται να προσκαλούσε ανήλικους μαθητές στο σπίτι του και να τους κρατούσε «δεμένους» με μηνύματα στα social media που περιείχαν ακατάλληλα και σοκαριστικά περιεχόμενα.

Σε ένα από αυτα τα χυδαία μηνύματα έγραφε στον ανήλικο μαθητή: «Έχεις τοπ γάμπες. Είναι γυμνασμένες και πολύ όμορφες».

Δεν δίσταζε, σύμφωνα με τις καταθέσεις των παιδιών, να υπερηφανεύεται για τα όσα έκανε και να τα θεωρεί… μαγκιά, ενώ πρότεινε εξόδους για καφέ με τους ανήλικους μαθητές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΥΠ
Στο φως τα «απόρρητα» της μεταεμφυλιακής Ελλάδας: Η ΕΥΠ ανοίγει το αρχείο για την περίοδο 1953-1959
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ανακοίνωσε ότι «προχωρά σε ένα ακόμη βήμα προς την ανάδειξη του ιστορικού της αρχείου, με τρόπο πια συστηματικό...
Στο φως τα «απόρρητα» της μεταεμφυλιακής Ελλάδας: Η ΕΥΠ ανοίγει το αρχείο για την περίοδο 1953-1959
kleista sxoleia
Πότε κλείνουν Γυμνάσια και Λύκεια για καλοκαίρι - Ποιες είναι οι ημερομηνίες των εξετάσεων
Το χρονοδιάγραμμα για το τέλος των μαθημάτων και τις εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια
Πότε κλείνουν Γυμνάσια και Λύκεια για καλοκαίρι - Ποιες είναι οι ημερομηνίες των εξετάσεων