τασσου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κατήγγειλε ότι απήχθη βίαια στις 25/6/2025 από άνδρες με πολιτικά, οι οποίοι αργότερα αποκάλυψαν την ιδιότητά τους ως αστυνομικοί

Η εκπαιδευτικός και γενική γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας «Ο Αριστοτέλης», Δήμητρα Τάσσου, κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 04/08/2025 κατά δύο αστυνομικών, καταγγέλλοντας ότι απήχθη βίαια στις 25/6/2025 από άνδρες με πολιτικά, οι οποίοι αργότερα αποκάλυψαν την ιδιότητά τους ως αστυνομικοί.

Η μήνυση αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα, όπως παράνομη κατακράτηση, σωματική βλάβη, παράνομη βία, απειλή και ψευδή καταμήνυση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης και τιμωρία των υπευθύνων, στο πλαίσιο της αντίστασης σε φαινόμενα αστυνομικού αυταρχισμού.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Κατατέθηκε σήμερα 04/08/2025 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μήνυση της εκπαιδευτικού και γενικής γραμματέως του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας «Ο Αριστοτέλης» Δήμητρας Τάσσου εναντίον των δύο αστυνομικών, από τους οποίους υπήρξε θύμα απαγωγής στην Αθήνα στις 25.6.2025, και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Οπως είναι γνωστό η Δήμητρα Τάσσου την ημέρα εκείνη και ενώ περίμενε το τρόλεϊ δέχθηκε αιφνίδια και βίαιη απαγωγή από άνδρες με πολιτικά οι οποίοι την οδήγησαν σε συμβατικό αυτοκίνητο όπου και την κράτησαν χωρίς καμμία αιτιολογία περί τα 30΄, στη διάρκεια των οποίων αποκάλυψαν την ιδιότητά τους ως αστυνομικών και χωρίς να της δώσουν οποιαδήποτε άλλη εξήγηση την οδήγησαν στο Α.Τ. Κυψέλης, από όπου και αφέθηκε ελεύθερη.

Η μήνυση υποβλήθηκε για την τέλεση των αδικημάτων της παράνομης κατακράτησης, επικίνδυνης και απλής σωματικής βλάβης, παράνομης βίας, απειλής, έργω εξύβρισης, παράβασης καθήκοντος, συμπεριφορών που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της απαγωγής της, καθώς και της ψευδούς καταμήνυσης και ψευδούς κατάθεσης που αφορούν τη μήνυση που υπέβαλαν οι αστυνομικοί εναντίον της για δήθεν απείθεια με προφανή σκοπό αντιπερισπασμού και αντιστροφής των ποινικών ευθυνών στη συνέχεια.

Οι συμπεριφορές αυτές, που απηχούν μια αυξανόμενη τάση αστυνομικού αυταρχισμού δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες. Απαιτούμε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την κατά προτεραιότητα διερεύνηση της υπόθεσης με σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας και την ποινική δίωξη και τιμωρία των ενόχων.

Αθήνα, 4.8.2025

Οι συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας

Παλαιολόγου Παλαιολόγος

Παπαδάκης Κώστας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιβίβαση στο μετρό
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
Πρόωρο κλείσιμο τεσσάρων σταθμών στη Γραμμή 2 από αύριο – Σε ισχύ ειδικές ρυθμίσεις και έκτακτη λεωφορειακή γραμμή
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
bullying
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
Βία ανηλίκων στην Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε 13χρονη στον δρόμο για το σπίτι – Αναζητείται η μαθήτρια που βιντεοσκοπούσε
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
ναζι
Φως στα απόρρητα έγγραφα του Γιόζεφ Μένγκελε: Η Ελβετία υποκύπτει στις πιέσεις των ιστορικών για τον «Άγγελο του Θανάτου» των Ναζί
Υπόθεση Μένγκελε: Η Ελβετία ανοίγει τα «απόρρητα» αρχεία για τον «Άγγελο του Θανάτου» του Άουσβιτς
Φως στα απόρρητα έγγραφα του Γιόζεφ Μένγκελε: Η Ελβετία υποκύπτει στις πιέσεις των ιστορικών για τον «Άγγελο του Θανάτου» των Ναζί
μπατι
Πολιτιστική γέφυρα Ελλάδας - Κίνας: Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δουρούτης στα Ιωάννινα
Στρατηγική συνεργασία στην Αρχαιολογία: Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υποδέχτηκε την Κινεζική Κλασική Σχολή
Πολιτιστική γέφυρα Ελλάδας - Κίνας: Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δουρούτης στα Ιωάννινα