Πανεπιστήμιο πειραιώς
Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό του ρόλο, παραμένοντας προσηλωμένο στην προώθηση της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αριστείας.

Με κεντρικό στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και την ενίσχυση της συμπεριληπτικότητας στον χώρο εργασίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ανέλαβε κομβικό ρόλο στο εθνικό πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τη διαφορετικότητα, ένταξη και ισότητα (DEI).

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του Υπουργείου, το Πανεπιστήμιο, μέσω του Εργαστηρίου Μάνατζμεντ, υπό την εποπτεία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητή Μιχαήλ Σφακιανάκη, ανέλαβε την επιστημονική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού υλικού, που χρησιμοποιείται στο νέο τρίωρο πρόγραμμα επιμόρφωσης.

«Βασικός μας στόχος ήταν να διασφαλίσουμε πως το υλικό είναι επιστημονικά έγκυρο, παιδαγωγικά κατάλληλο και απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τις αρχές της συμπερίληψης», δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης.

Η αξιολόγηση περιλάμβανε αναλυτικό έλεγχο ως προς:

  • την παιδαγωγική δομή του υλικού,
  • τη χρηστικότητα και σαφήνεια των παραδειγμάτων,
  • την απεριόριστη προσβασιμότητα σε χρήστες κάθε ηλικίας και υπόβαθρου,
  • την αντιμετώπιση στερεοτύπων και προκαταλήψεων με επιστημονική τεκμηρίωση.

Το υλικό, μετά την αξιολόγηση, αναρτήθηκε σε εκπαιδευτική πλατφόρμα και χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της για τη συνεργασία, σημειώνοντας:

«Η συμβολή της ακαδημαϊκής κοινότητας είναι καθοριστική. Ευχαριστώ θερμά το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την υποστήριξη και τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίστηκε αυτό το κοινωνικά κρίσιμο ζήτημα».

Η επιτυχία του προγράμματος —με 95.000 εγγραφές και 50.000 ολοκληρωμένες αιτήσεις μέσα σε λίγες ημέρες— επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας, αλλά και τη μεγάλη απήχηση της ποιοτικής επιμόρφωσης στην αγορά εργασίας.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό του ρόλο, παραμένοντας προσηλωμένο στην προώθηση της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αριστείας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική των ΓΕΛ
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική των ΓΕΛ
Μαθητική εκδρομή, μαθητές με τσάντες, σχολική εκδρομή
Το «παράδοξο» των σχολικών εκδρομών και ο εκπαιδευτικός ως Δημόσιος Υπάλληλος Β’ Κατηγορίας
Ο εθελοντικός χαρακτήρας της συμμετοχής των εκπαιδευτικών είναι πράγματι αξιοθαύμαστος, αλλά φιλοσοφικά αποτελεί μια «πράξη πέρα από το καθήκον» που...
Το «παράδοξο» των σχολικών εκδρομών και ο εκπαιδευτικός ως Δημόσιος Υπάλληλος Β’ Κατηγορίας
EKPAIDEYTIKOS
«Αυξήσεις» στα χαρτιά, απώλειες στην πραγματικότητα: Το αδιέξοδο των μισθών των εκπαιδευτικών
Όταν οι αριθμοί δεν συναντούν την πραγματικότητα, τότε η έννοια της αύξησης μοιάζει περισσότερο με λογιστικό τέχνασμα παρά με ουσιαστική ανακούφιση.
«Αυξήσεις» στα χαρτιά, απώλειες στην πραγματικότητα: Το αδιέξοδο των μισθών των εκπαιδευτικών