Δημήτρης Χαραλάμπης
Ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ τιμήθηκε με το βραβείο «Frank – Ortner»

Με το βραβείο «Frank – Ortner» για το έτος 2025 τιμήθηκε στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα, ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Χαραλάμπης.

Η Γερμανική Εταιρεία Παιδαγωγικής, Πληροφορικής και Μέσων «Johannes Amos Comenius», Εταιρεία απότοκος της Γερμανικής Εταιρείας Κυβερνητικής (Deutsche Gesellschaft fuer Kybernetik) με έδρα το Βερολίνο και το Paderborn, σε μια ειδική τελετή στην πρωτεύουσα της Γερμανίας τίμησε τον Έλληνα πανεπιστημιακό και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, για το φιλοσοφικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο του επιστημονικού, συγγραφικού και εκπαιδευτικού έργου του.

Το βραβείο απονέμεται ανά διετία προς τιμή των Καθηγητών Helmar Frank (1933 – 2013), συνιδρυτή του Πανεπιστημίου του Paderborn, Καθηγητή Μαθηματικών και Κυβερνητικής, πατέρα της εισαγωγής της Κυβερνητικής στην εκπαιδευτική διαδικασία και Gerhard Erich Ortner  (1940 -) Καθηγητή Οικονομικών, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, ο οποίος εισήγαγε τη Ψηφιακή Λογική και Τεχνολογία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δημήτρης Χαραλάμπης
Δημήτρης Χαραλάμπης

Δυο λόγια για τον Δημήτρη Χαραλάμπη

Ο Δημήτρης Χαραλάμπης είναι Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπουδές Πολιτικής Επιστήμης, Κοινωνιολογίας και Φιλοσοφίας στο Freiburg της Γερμανίας, Διδακτορική διατριβή στο Muenster της Γερμανίας (summa cum laude-βραβείο αριστείας του Πανεπιστημίου για το 1980).

Το 1985 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το 1991 Αναπληρωτής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, όπου και εξελέγη Καθηγητής το 1998.

Εξελέγη Διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής Κοινωνιολογίας του ΕΚΚΕ (1994-2002) και μετά από ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (2002-2008).

Διετέλεσε επίσης Επισκέπτης Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, Καθηγητής στη Σχολή Δικαστών στη Θεσσαλονίκη και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, όπως και στη Ναυτική Σχολή Πολέμου (ΝΣΠ) και στη Σχολή Πολέμου του Στρατού Ξηράς, Μέλος του ΔΣ του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, Αντιπρόεδρος (1992-1994) και Πρόεδρος (2014-2016) του Τμήματος ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ, Αναπληρωτής Διευθυντής του ΕΠΙΕΕ του ΕΚΠΑ (2004-2016), μέλος του ΔΣ της European Society for Education and Communicatio (ESEC), Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, (έβδομη θητεία).

Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες, δεκάδες επιστημονικά άρθρα και επιμεληθεί συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οι «Σεϋχέλλες» της Αττικής: Η παραλία-έκπληξη μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα!

Προσοχή! Ανακαλείται εμφιαλωμένο νερό λόγω πιθανής μόλυνσης

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

keik
Vegan banana bread με 5 μόνο υλικά
Με λίγα και απλά υλικά, φτιάχνεται εύκολα και προσφέρει ένα απολαυστικό και υγιεινό αποτέλεσμα, ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.
Vegan banana bread με 5 μόνο υλικά
paideias
Έρχεται αποζημίωση για εκπαιδευτικούς: Τι προβλέπει η νέα διάταξη του Υπουργείου Παιδείας για συμμετοχή σε δράσεις, ομίλους και αξιολογήσεις
Αποζημίωση για Εκπαιδευτικούς – Τι προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘΑ
Έρχεται αποζημίωση για εκπαιδευτικούς: Τι προβλέπει η νέα διάταξη του Υπουργείου Παιδείας για συμμετοχή σε δράσεις, ομίλους και αξιολογήσεις
φοιτητές
Ηχηρό μήνυμα από τη Σύνοδο Πρυτάνεων: Χρηματοδότηση τώρα – Όχι διαγραφές φοιτητών
Πρυτάνεις: χρηματοδότηση τώρα στα Πανεπιστήμια – όχι διαγραφές όσων παλεύουν για πτυχίο – Επίθεση ΜΑΤ σε φοιτητές και διοικητικούς
Ηχηρό μήνυμα από τη Σύνοδο Πρυτάνεων: Χρηματοδότηση τώρα – Όχι διαγραφές φοιτητών