γιατρος
Σύλληψη γνωστού καθηγητή Καρδιοχειρουργικής στη Λάρισα για χρηματισμό – Φέρεται να ζήτησε 2.500 ευρώ για επέμβαση

Σε εξέλιξη βρίσκεται υπόθεση χρηματισμού γιατρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη καθηγητή Καρδιοχειρουργικής, ο οποίος φέρεται να απαίτησε χρηματικό ποσό από συγγενή ασθενούς για να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο γιατρός, ο οποίος κατέχει και πανεπιστημιακή ιδιότητα διδάσκοντας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φέρεται να ζήτησε 2.500 ευρώ ως αμοιβή για την πραγματοποίηση επέμβασης. Ο συγγενής του ασθενούς ενημέρωσε τις αρχές, και την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από προσημείωση των χαρτονομισμάτων, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του ιατρού επ’ αυτοφώρω, ενώ παραλάμβανε το ποσό. Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Λάρισας εντός της ημέρας.

Παράλληλα, σε διοικητικό επίπεδο, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου έχει ήδη κινήσει διαδικασίες για την απομάκρυνση και αντικατάστασή του από τη θέση που κατείχε.

Η υπόθεση προκαλεί έντονο προβληματισμό στην ιατρική και ακαδημαϊκή κοινότητα, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές και το Υπουργείο Υγείας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γραφω
Γιατί γράφω κάθε ημέρα;
«Το να εκφράζομαι σημαίνει για εμένα περισσότερα βιώματα της ζωής, μια πορεία προς τον πάντα ασύμπτωτο στόχο της ολοκλήρωσης»
Γιατί γράφω κάθε ημέρα;
Νοσοκομείο
Απόγνωση από τη μητέρα του 17χρονου: «Του διέλυσαν το πρόσωπο για ένα σπρώξιμο»
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της άγριας επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια – Στο χειρουργείο ο ανήλικος με αυτισμό, τραυματισμένες και οι αδερφές του
Απόγνωση από τη μητέρα του 17χρονου: «Του διέλυσαν το πρόσωπο για ένα σπρώξιμο»
διπαε
ΔΙΠΑΕ: Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βρυξέλες
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην ΕΕ, με τίτλο «Το ΑΙ ως εργαλείο...
ΔΙΠΑΕ: Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βρυξέλες