προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΑΔΠΠΑ)
Γεράσιμος Σιάσος: «Αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ορθολογικής, διαφανούς και αποτελεσματικής διαχείρισης της περιουσίας του ΕΚΠΑ»

Υπογράφηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΑΔΠΠΑ).

Σε υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Διοίκησης, το σύνολο της προς αξιοποίηση περιουσίας του Πανεπιστημίου μεταβιβάζεται προς διαχείριση στην ΕΑΔΠΠΑ, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής μεταρρύθμισης που καθιστά την ΕΑΔΠΠΑ έναν σύγχρονο φορέα διαχείρισης ακινήτων του Πανεπιστημίου, με αναβαθμισμένο ρόλο. Οι συμβάσεις αυτές σηματοδοτούν μία κρίσιμη και σημαντική θεσμική τομή στη στρατηγική αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Πανεπιστημίου μας.

Γεράσιμος Σιάσος: «Αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ορθολογικής, διαφανούς και αποτελεσματικής διαχείρισης της περιουσίας του ΕΚΠΑ»

Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της ΕΑΔΠΠΑ, Καθηγητής Νικόλαος Θωμαΐδης, παρουσία του Αντιπρύτανη Οικονομικών και Ανάπτυξης, Καθηγητή Αριστείδη Σάμιτα, και της Εκτελεστικής Διευθύντριας του ΕΚΠΑ, κ. Ελένης Βασιλοπούλου.

tjsrysryj

Η σημαντική αυτή μεταρρύθμιση εντάσσεται στο γενικότερο στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης του ΕΚΠΑ για την εξέλιξη του Πανεπιστημίου σε ένα εξωστρεφές, σύγχρονο, ψηφιακό και ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής και να αξιοποιήσει με τον βέλτιστο τρόπο τους πόρους του προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, τόνισε μετά την υπογραφή των συμβάσεων ότι «η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ορθολογικής, διαφανούς και αποτελεσματικής διαχείρισης της περιουσίας του Ιδρύματός μας. Η μεταρρύθμιση αυτή, καρπός στρατηγικού σχεδιασμού και συλλογικής προσπάθειας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Πανεπιστημίου με όρους βιωσιμότητας, αποδοτικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας. Παράλληλα, ενισχύει τη διοικητική αυτονομία του Ιδρύματος και αναβαθμίζει τη λειτουργία της ΕΑΔΠΠΑ σε έναν πρότυπο οργανισμό διαχείρισης.

ΕΚΠΑ

 Το Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνει πράξη τη δέσμευσή του για ένα ανοικτό, εξωστρεφές και δυναμικό πανεπιστήμιο, που επενδύει στους ανθρώπους του, τις υποδομές του και το μέλλον του. Με σύγχρονα εργαλεία, θεσμική συνέπεια και σαφή στόχευση, προχωρούμε σε τομές που ενδυναμώνουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και το καθιστούν μοχλό προόδου και κοινωνικής συνοχής».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάζουν τους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν... και στις διακοπές!

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πετρελαιο
Κατρακυλούν οι τιμές του πετρελαίου παρά την πυραυλική επίθεση του Ιράν σε αμερικανική βάση στο Κατάρ
Οι αγορές δείχνουν ψυχραιμία και αναμένουν αποκλιμάκωση, ενώ παραμένει το ενδεχόμενο έντασης στο Στενό του Ορμούζ
Κατρακυλούν οι τιμές του πετρελαίου παρά την πυραυλική επίθεση του Ιράν σε αμερικανική βάση στο Κατάρ
trivizas.jpg
Ο Ευγένιος Τριβιζάς αναγορεύεται Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Το Πανεπιστήμιο τιμά τον διεθνούς φήμης συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας για την καθοριστική του συμβολή στην παιδαγωγική και την παγκόσμια λογοτεχνία
Ο Ευγένιος Τριβιζάς αναγορεύεται Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
peitharxisi.jpg
Δίωξη σε Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Υπαλλήλων ΜΤΠΥ: Καταγγελίες για εκφοβισμό λόγω συνδικαλιστικής δράσης
Το Δ.Σ. του ΜΤΠΥ καλεί σωματεία, ομοσπονδίες και ΑΔΕΔΥ να καταδικάσουν τη δίωξη και διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 25/06
Δίωξη σε Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Υπαλλήλων ΜΤΠΥ: Καταγγελίες για εκφοβισμό λόγω συνδικαλιστικής δράσης