zaxaraki
Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας υπό την Σοφία Ζαχαράκη για την αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια. Διαγραφές, πρόστιμα και αυστηρές ποινές στο τραπέζι της Ζαχαράκη – Ποιες προτάσεις θα τεθούν στη Σύνοδο Πρυτάνεων.

Μετά την πρόσφατη επίθεση κουκουλοφόρων σε φοιτητική εκδήλωση στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό διδακτορικού φοιτητή, η κυβέρνηση προχωρά σε έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ).

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, συγκαλεί σήμερα, Κυριακή 4 Μαΐου, έκτακτη σύσκεψη με τον υφυπουργό Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκο Παπαϊωάννου, και τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Δημήτρη Μπουραντώνη, για τη διαμόρφωση προτάσεων που θα παρουσιαστούν στη Σύνοδο Πρυτάνεων στις 9 Μαΐου.

Τα βασικά μέτρα που εξετάζονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται σε ένα αυστηρότερο πλαίσιο πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων για φοιτητές που εμπλέκονται σε βίαιες ενέργειες ή βανδαλισμούς:

- Καταλογισμός κόστους ζημιών: Οι φοιτητές που προκαλούν φθορές σε πανεπιστημιακή περιουσία θα υποχρεώνονται να καλύψουν το κόστος των ζημιών, το οποίο θα καταλογίζεται στο ΑΦΜ τους.

- Διαγραφές φοιτητών: Σε περιπτώσεις σοβαρών παραβάσεων, όπως επιθέσεις σε καθηγητές ή συμμετοχή σε βανδαλισμούς, προβλέπεται η διαγραφή των φοιτητών με συνοπτικές διαδικασίες και η διαβίβαση του φακέλου τους στην Εισαγγελία.

- Ευθύνες πρυτανικών αρχών: Οι διοικήσεις των πανεπιστημίων που δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας ή δεν λαμβάνουν δράση σε περιπτώσεις παρανομιών εντός των ιδρυμάτων ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προσωπικές νομικές συνέπειες και μειώσεις στη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων τους.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρδιά
Νέα μελέτη αμφισβητεί τη σχέση υψηλής χοληστερίνης και καρδιοπαθειών
Μια πρόσφατη μελέτη ανατρέπει την παραδοσιακή άποψη ότι η υψηλή χοληστερίνη LDL αποτελεί πάντα παράγοντα κινδύνου για καρδιοπάθειες.
Νέα μελέτη αμφισβητεί τη σχέση υψηλής χοληστερίνης και καρδιοπαθειών
zeugari
Η Φωνή ως κλειδί στην ερωτική έλξη
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, το 79% των αδέσμευτων ανθρώπων δηλώνουν πως η φωνή παίζει καθοριστικό ρόλο στην έλξη και μπορεί να...
Η Φωνή ως κλειδί στην ερωτική έλξη