Κώστας Γενιδούνιας
«Οι απειλές του πρωθυπουργού ακόμα και για απολύσεις εκπαιδευτικών εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο στοχοποίησης και τρομοκράτησης»

«Μία μέρα πριν την Εργατική Πρωτομαγιά, επέλεξε η διοίκηση της HELLENIC TRAIN κάνοντας επίδειξη θράσους, εκδικητικότητας και αυταρχισμού να απολύσει με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καμία αιτιολογία, τον συνδικαλιστή μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Κώστα Γενιδούνια, πρώην Πρόεδρο του σωματείου μηχανοδηγών» υποστηρίζει η ΟΛΜΕ.

«Δε χωρά καμία αμφιβολία ότι η απόλυση Γενιδούνια έγινε κατ’ εντολή της ΝΔ του Μητσοτάκη, και μόνο τυχαία δεν είναι, αφού έγινε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση στη Βουλή της δικογραφίας για το έγκλημα των Τεμπών που εδώ και δύο χρόνια η ΝΔ επιχειρεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει!» προσθέτει.

Στη συνέχεια, υποστηρίζει πως «η εργοδοτική τρομοκρατία της HELLENIC TRAIN και η στοχοποίηση της ΝΔ εις βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος και των πρωτοπόρων αγωνιστών του, με την απαράδεκτη απόλυση του πρώην Προέδρου των μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια, δεν θα περάσει!».

«Οι απειλές του πρωθυπουργού ακόμα και για απολύσεις εκπαιδευτικών εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο στοχοποίησης και τρομοκράτησης όλων όσων αποκαλύπτουν και καταδεικνύουν την αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική» καταλήγει η ΟΛΜΕ.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Ό,τι και να κάνουν η κυβέρνηση και η Hellenic Train δεν θα συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Η απόλυση Γενιδούνια δεν θα περάσει!

Μία μέρα πριν την Εργατική Πρωτομαγιά, τη μέρα σύμβολο των αγώνων της παγκόσμιας εργατικής τάξης, τη μέρα που τιμάμε τους/τις πρωτοπόρους αγωνιστές/τριες εργάτες/τριες του Σικάγο, όσους και όσες δε δίστασαν να μπουν μπροστά, να αφιερώσουν τη ζωή τους για εργασιακά δικαιώματα, για δημοκρατία, για λευτεριά αυτή τη μέρα επέλεξε η διοίκηση της HELLENIC TRAIN κάνοντας επίδειξη θράσους, εκδικητικότητας και αυταρχισμού να απολύσει με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καμία αιτιολογία, τον συνδικαλιστή μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Κώστα Γενιδούνια, πρώην Πρόεδρο του σωματείου μηχανοδηγών.

     Ένας συνδικαλιστής που με τις αποκαλύψεις και τις έγκαιρες και υπεύθυνες παρεμβάσεις του τίμησε τη θεσμική του θέση και προσπάθησε να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία. Εάν είχαν εισακουσθεί οι προειδοποιήσεις του από τον τότε αρμόδιο υπουργό Κώστα Καραμανλή, ίσως το έγκλημα των Τεμπών να είχε αποφευχθεί και σήμερα οι 57 αθώοι  συνάνθρωποί μας να ήταν με τις οικογένειες τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

     Δε χωρά καμία αμφιβολία ότι η απόλυση Γενιδούνια έγινε κατ’ εντολή της ΝΔ του Μητσοτάκη, και μόνο τυχαία δεν είναι, αφού έγινε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση στη Βουλή της δικογραφίας για το έγκλημα των Τεμπών που εδώ και δύο χρόνια η ΝΔ επιχειρεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει!

     Η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση που εφαρμόζει τις πιο αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές, η κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων και της υποβάθμισης των δημοσίων δομών και του σιδηρόδρομου, είναι αυτή που αγνοούσε προκλητικά τις προειδοποιήσεις του σωματείου μηχανοδηγών και έχει την πλήρη ευθύνη για το έγκλημα.  

     Η εργοδοτική τρομοκρατία της HELLENIC TRAIN και η στοχοποίηση της ΝΔ εις βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος και των πρωτοπόρων αγωνιστών του, με την απαράδεκτη απόλυση του πρώην Προέδρου των μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια, δεν θα περάσει!

     Όσους εκβιασμούς και τρομοκρατία και να εξαπολύσουν το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί!

     Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και ο ίδιος πρωθυπουργός στοχοποιούν και τους/τις  χιλιάδες εκπαιδευτικούς που παλεύουν και αγωνίζονται συσπειρωμένοι στις αποφάσεις της ΟΛΜΕ εναντίον της αντιδραστικής «αξιολόγησης», που παραπέμπονται σε πειθαρχικά ή καθαιρούνται από θέσεις ευθύνης επειδή συμμετέχουν στην απεργία – αποχή και τις στάσεις εργασίας.

     Οι απειλές του πρωθυπουργού ακόμα και για απολύσεις εκπαιδευτικών εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο στοχοποίησης και τρομοκράτησης όλων όσων αποκαλύπτουν και καταδεικνύουν την αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους/τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς να δυναμώσουν τον αγώνα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, να δυναμώσουν τη συσπείρωση και τη συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου. 

     Το ΔΣ της ΟΛΜΕ  μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα συνδικάτα, ολόκληρη την κοινωνία στεκόμαστε αταλάντευτα δίπλα στους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο και το συνάδελφο Κώστα Γενιδούνια και απαιτούμε: 

  • Να ανακληθεί άμεσα η απόλυσή του
  • Να αποδοθεί δικαιοσύνη και τιμωρία στους υπεύθυνους του εγκλήματος των Τεμπών!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kathigites
Στο κόκκινο η εργασιακή εξουθένωση στα σχολεία: 224 παραιτήσεις και 297 άδειες άνευ αποδοχών στην Αττική
Οι παραιτήσεις και οι άδειες αυξάνονται ραγδαία, φέρνοντας στο φως το φαινόμενο της επαγγελματικής εξουθένωσης στα ελληνικά σχολεία.
Στο κόκκινο η εργασιακή εξουθένωση στα σχολεία: 224 παραιτήσεις και 297 άδειες άνευ αποδοχών στην Αττική
Εικόνα από την 108η Σύνοδο Πρυτάνεων
Ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
Η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων γύρω από τον ρόλο των Πρυτανικών Αρχών και τη διαχείριση θεμάτων ασφάλειας και λειτουργίας των...
Ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων