Συνελήφθη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για αφισοκόλληση!

Εκπαίδευση 0

Μητσοτάκης: Οικιστικό πρόγραμμα κατοικιών και για εκπαιδευτικούς που αδυνατούν να εξασφαλίσουν κατοικία στις περιοχές διορισμού τους

Κυριάκος Μητσοτάκης
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε 5 πόλεις της Θράκης και σε 13 νησιά μας του ανατολικού και κεντρικού Αιγαίου

Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτησή του, σήμερα Κυριακή 9 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε μια δέσμευση του που αφορούσε, ανάμεσα σε άλλους και την στέγαση των εκπαιδευτικών που αδυνατούν να εξασφαλίσουν κατοικία στις περιοχές διορισμού τους.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Με νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης και πάγιο αίτημα του μόνιμου προσωπικού του Ενόπλων Δυνάμεων, που μετατίθεται σε ακριτικές περιοχές υπηρετώντας σε μονάδες ετοιμότητας. Συγκεκριμένα προβλέπεται οικιστικό πρόγραμμα 4.000 κατοικιών -1.000 κατοικίες κάθε χρόνο με χρονικό ορίζοντα το 2030- σε 5 πόλεις της Θράκης και σε 13 νησιά μας του ανατολικού και κεντρικού Αιγαίου, δηλαδή σε 54 οικοδομικά συγκροτήματα και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, όμως, το 15% του συνολικού αριθμού των κατοικιών θα διατίθεται σε γιατρούς του ΕΣΥ, δασκάλους και καθηγητές που αδυνατούν να εξασφαλίσουν κατοικία στις περιοχές διορισμού τους».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ατελείωτες ουρές στα αστυνομικά τμήματα: Λήγει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η προθεσμία για τις παλαιές ταυτότητες

Λιβάνιος στο alfavita: Βγαίνει το νομοσχέδιο για την επιλογή 30.000 προϊσταμένων – Εξετάσεις εντός του 2026

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση