pamak
Δημιούργησαν την εφαρμογή «Journey Jolt»

Την πρώτη θέση σε διαγωνισμό «Hackathon» κατέλαβαν δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρουσιάζοντας μια εφαρμογή η οποία, χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη, μπορεί να βοηθήσει τον προγραμματισμό και την οργάνωση ενός ταξιδιού.

Πρόκειται για τους φοιτητές του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Απόστολο Καραμάνη και Σωκράτη Ομιλιάδη, οι οποίοι δημιούργησαν την εφαρμογή «Journey Jolt». Το σύστημα που υλοποιήθηκε, μέσω ενός προηγμένου «AI Agent», επαναπροσδιορίζει τον ταξιδιωτικό προγραμματισμό, επιτρέποντας στους χρήστες - υποψήφιους ταξιδιώτες να συνομιλήσουν απλά με έναν «έξυπνο πράκτορα», για να οργανώσουν το επόμενό τους ταξίδι.

παμακ

Ο διαγωνισμός «Hackathon» διοργανώθηκε από τη «NetCompany», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, από 15 έως 21 Φεβρουαρίου 2025, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 37 ομάδες και 113 συμμετέχοντες που υπέβαλαν εργασίες σε τρεις θεματικές περιοχές: αυτόνομους πράκτορες Τεχνητής Νοημοσύνης, συστήματα ψηφιακών ταυτοτήτων και καινοτόμες δράσεις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

παμακ

Τη δεύτερη και την τρίτη θέση στον διαγωνισμό κατέλαβαν αντίστοιχα οι εργασίες: «Kill Sweets» (Ιωάννης Μιχάλαινας, Δημήτρης Μπόκης, Μαρία Χαρίση, Νώντας Μπάκουλας) από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς και «DMG-TechLabs» (Κωνσταντίνος Μόκας, Αθανάσιος Γεωργαλής, Κώστας Δεσποινίδης) από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές, η μεγάλη συμμετοχή από φοιτητικές ομάδες, όπως και η τεχνική αρτιότητα και καινοτομία των εφαρμογών που υποβλήθηκαν στο Hackathon, υπογραμμίζει το εξαιρετικό δυναμικό που υπάρχει στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η άψογη συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της διοργανώτριας «NetCompany», επιβεβαιώνει τα οφέλη που προκύπτουν από τις συνέργειες των δημοσίων πανεπιστημίων και του ιδιωτικού τομέα, ειδικά στο χώρο της Πληροφορικής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσκ
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ, προβληματισμός για μέτρα ΔΕΘ και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ - Προβληματισμός για τα μέτρα ΔΕΘ, σκιά από την ακρίβεια και τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ, προβληματισμός για μέτρα ΔΕΘ και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Vivliopoleio
Φεστιβάλ Βιβλίου: Ισραηλινός επιτέθηκε και έφτυσε εκδότρια για την παλαιστινιακή σημαία
Ο Σύλλογος Εκδοτών καταδικάζει το περιστατικό και καλεί την κυβέρνηση να πάρει μέτρα κατά της βίας εναντίον Ελλήνων πολιτών
Φεστιβάλ Βιβλίου: Ισραηλινός επιτέθηκε και έφτυσε εκδότρια για την παλαιστινιακή σημαία