sholiki-taxi
O Κυριάκος Πιερρακάκης σπάζοντας κάθε ρεκόρ πειθαρχικών διώξεων έχει εξελιχθεί σε απηνή διώκτη των εκπαιδευτικών υπογράφοντας ακόμα και παραπεμπτικά συνταξιούχων εκπαιδευτικών διεκδικώντας, έτσι,  μια θέση στα ρεκόρ  Γκίνες

Ένα ανεξήγητο γεγονός πέρασε απαρατήρητο αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες εκπαιδευτικός  σε σχολείο της Αττικής και συγκεκριμένα του Πειραιά .. έβηξε σε δημόσια θέα και δεν παραπέμφθηκε στο … πειθαρχικό, αλλά ούτε και προσήχθη στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα!

Το γεγονός αυτό δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί αν σκεφτεί κανείς την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να παραπέμψει, πάνω από 2.000 εκπαιδευτικούς σε πειθαρχικά συμβούλια, εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, που έχουν κηρύξει οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, η ΑΔΕΔΥ αλλά και τα τοπικά εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ). (Τα στοιχεία είναι πραγματικά.)

Ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν ο «εκσυγχρονιστής» υπουργός Παιδείας μετά το τείχος προστασίας που έχει στήσει σε συνεργασία με την πλειονότητα των ΜΜΕ θα θεσμοθετήσει πριμ παραγωγικότητας στις διευθύνσεις Εκπαίδευσης που στέλνουν καθημερινά κλήσεις για πειθαρχικά σε εκπαιδευτικούς που - υλοποιώντας συλλογικές αποφάσεις - αντιστέκονται στις πιέσεις για «αξιολόγηση» και ασκούν το απεργιακό τους δικαίωμα.

Αν και με τη βούλα των δημοσκοπήσεων η Ν. Κεραμέως είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ αντιπάθειας ευρισκόμενη σταθερά στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά τη δημοφιλία των εκάστοτε υπουργών, ο διάδοχός της Κυριάκος Πιερρακάκης σπάζοντας κάθε ρεκόρ πειθαρχικών διώξεων έχει εξελιχθεί σε απηνή διώκτη των εκπαιδευτικών υπογράφοντας ακόμα και παραπεμπτικά συνταξιούχων εκπαιδευτικών διεκδικώντας, έτσι,  μια θέση στα ρεκόρ  Γκίνες . Με μαγικό τρόπο  έχει μετατρέψει την εκπαίδευση σε αίθουσα δικαστηρίου !

Με δεδομένο ότι πολιτεύεται με βάση το δόγμα «για όλα φταίνε οι εκπαιδευτικοί» ως συνεπής εκφραστής μιας κυβερνητικής πολιτικής που τσακίζει το δημόσιο σχολείο θέλοντας να το μετατρέψει σε νεκροταφείο δικαιωμάτων, αναμένεται να ανακοινώσει και τα σημαντικά αποτελέσματα για την καταπολέμηση της βίας στα σχολεία. Το ερώτημα είναι αν θα δημοσιοποιήσει και κατάλογο ποινών για τον βήχα ή ακόμα και για το φτάρνισμα!

Και εις ανώτερα κύριε υπουργέ συνεχίστε να γράφετε τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της εκπαίδευσης με εκσυγχρονιστικά περιτυλίγματα!

Πηγή: drepani.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη Κυριάκος Μητσοτάκης
Σύσκεψη σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο Μαξίμου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση και το νέο Εθνικό Απολυτήριο
Πρόκειται για μια παρέμβαση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ευρύ δημόσιο διάλογο, καθώς αγγίζει τον πυρήνα του εκπαιδευτικού...
Σύσκεψη σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο Μαξίμου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση και το νέο Εθνικό Απολυτήριο