prytaneia-ekpa
«Οι μεθοδεύσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση  του τόπου του εγκλήματος, καθώς και η σπουδή να αποδοθούν βιαστικά όλα στο λάθος ενός μόνο ανθρώπου, ο οποίος σε ένα ευνομούμενο κράτος δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι στη  θέση που βρέθηκε»

Για το έγκλημα στα Τέμπη, ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ υποστηρίζει ότι «μια ολόκληρη αλυσίδα αποφάσεων, ενεργειών και παραλείψεων οδήγησε στη ζοφερή κατάσταση από την οποία δεν φαίνεται να μπορούμε να εξέλθουμε».

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για «διαχρονική υποβάθμιση των σιδηροδρόμων» και «έλλειψη ουσιαστικής μέριμνας από την πλευρά της Πολιτείας για το βασικό κοινωνικό δικαίωμα της γρήγορης και ασφαλούς μετακίνησης».

«Οι μεθοδεύσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση  του τόπου του εγκλήματος, καθώς και η σπουδή να αποδοθούν βιαστικά όλα στο λάθος ενός μόνο ανθρώπου, ο οποίος σε ένα ευνομούμενο κράτος δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι στη  θέση που βρέθηκε» επισημαίνει.

Τέλος, αναφέρει τα «επαναλαμβανόμενα σοβαρά περιστατικά σε τρένα, χωρίς ευτυχώς θύματα, δημιουργούν ανησυχία όσον αφορά  την πρόληψη μελλοντικών ατυχημάτων». 

Οι καθηγητές καλούν τους συναδέλφους τους σε αποχή από το διδακτικό και διοικητικό έργο και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου σε συντονισμό με τους θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

ΤΕΜΠΗ, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών, τα περισσότερα θύματα του οποίου ήταν φοιτητές και φοιτήτριες, και ακόμη εκκρεμεί η απόδοση των ευθυνών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών θεωρεί ότι μια ολόκληρη αλυσίδα αποφάσεων, ενεργειών και παραλείψεων οδήγησε στη ζοφερή κατάσταση από την οποία δεν φαίνεται να μπορούμε να εξέλθουμε. Αρχικά, η διαχρονική υποβάθμιση των σιδηροδρόμων και η έλλειψη ουσιαστικής μέριμνας  από την πλευρά της Πολιτείας για το βασικό κοινωνικό δικαίωμα της γρήγορης και ασφαλούς μετακίνησης. Στη  συνέχεια, οι μεθοδεύσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση  του τόπου του εγκλήματος, καθώς και η σπουδή να αποδοθούν βιαστικά  όλα στο λάθος ενός μόνο ανθρώπου, ο οποίος σε ένα ευνομούμενο κράτος δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι στη  θέση που βρέθηκε. Η Εξεταστική Επιτροπή δεν ήταν τελικά «η καλύτερη στιγμή της Βουλής» ενώ κάποιες πληροφορίες που δημοσιεύονται για την  εξελισσόμενη επί διετία ανακριτική διαδικασία εγείρουν ερωτηματικά. Τέλος, επαναλαμβανόμενα  σοβαρά περιστατικά  σε τρένα, χωρίς ευτυχώς θύματα, δημιουργούν ανησυχία όσον αφορά  την πρόληψη   μελλοντικών ατυχημάτων. 

Για τους παραπάνω λόγους ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών, απαιτώντας 

- την τιμωρία όλων των υπευθύνων  για τη  δικαίωση της μνήμης των θυμάτων

-  ασφαλή μέσα  μαζικής μεταφοράς

- την κατοχύρωση του θεμελιώδους δικαιώματος για έγκαιρη και αδιάβλητη απονομή      δικαιοσύνης

συντάσσεται με την  από 09/02 απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ και καλεί τους συναδέλφους σε αποχή από το διδακτικό και διοικητικό έργο και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου σε συντονισμό με τους θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς.

Δημήτρης Φασουλιώτης, Πρόεδρος

Σταύρος Κολλιόπουλος, Γραμματέας                             

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Ανοικτό Μητρώο Εκπαιδευτικών στο Πρόγραμμα IB
Οδηγίες για τη στελέχωση των Ομάδων Εργασίας του Διεθνούς Απολυτηρίου - Πρόσκληση για το Ανοικτό Μητρώο Εκπαιδευτικών
ΙΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Ανοικτό Μητρώο Εκπαιδευτικών στο Πρόγραμμα IB