ΟΛΜΕ: Καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 26/1 για δικαιοσύνη στο δυστύχημα των Τεμπών
Κάλεσμα της ΟΛΜΕ για συγκεντρώσεις στις 26 Ιανουαρίου - «Απαιτούμε δικαιοσύνη για το δυστύχημα των Τεμπών»

Η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνεται την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, από τον Σύλλογο Πληγέντων του δυστυχήματος στα Τέμπη. Παράλληλα, απευθύνεται κάλεσμα για συμμετοχή στις αντίστοιχες διαμαρτυρίες που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν τη στήριξή τους στις οικογένειες των θυμάτων και καταδικάζουν κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για το δυστύχημα. Παράλληλα, ζητούν την απόδοση δικαιοσύνης, την τιμωρία των υπευθύνων και την καταδίκη της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, που, όπως υποστηρίζουν, βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών.

Η ΟΛΜΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, καταδικάζοντας τους νόμους που οδήγησαν στην κήρυξη απεργιών ως παράνομων και καταχρηστικών, ενώ τονίζει την ανάγκη για δωρεάν και ποιοτικά δημόσια αγαθά. Στο μήνυμά της υπογραμμίζει ότι το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί ούτε να συγκαλυφθεί, ενώ καλεί για κοινό αγώνα προς μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Αναλυτικά

Κάλεσμα για Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 12:00 στο Σύνταγμα και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ. καλεί όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς σε μαζική και δυναμική συμμετοχή την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, στο αγωνιστικό κάλεσμα του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.

Από την πρώτη στιγμή οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλο το λαό εκφράσαμε την αγωνιστική μας συμπαράσταση στις οικογένειες ενάντια σε κάθε επιχείρηση συγκάλυψης  εγκληματικών ευθυνών και αγωνιστήκαμε απέναντι στην πολιτική που προωθεί την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.
Είμαστε στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων. Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί τους. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό ούτε να ξεχαστεί, ούτε να συγκαλυφθεί. 

Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη!

Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι. Να καταδικαστεί η πολιτική του κέρδους στο βωμό του οποίου θυσιάζονται οι ζωές και τα δικαιώματά μας.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους και των σωματείων τους. Καταδικάζουμε τους απαράδεκτους νόμους που θέσπισε η κυβέρνηση και είχαν ως αποτέλεσμα να κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες που έχουν στο επίκεντρο τα ζητήματα ασφάλειας επιβατών και εργαζομένων. 

Είμαστε στο πλευρό όλου του λαού στον αγώνα για δωρεάν ποιοτικά δημόσια αγαθά, ενάντια σε κάθε επιχείρηση ιδιωτικοποίησης.

Δεν ξεχνάμε.

Αγωνιζόμαστε για δικαιοσύνη.

Παλεύουμε για μια κοινωνία που θα έχει σημείο αναφοράς τον άνθρωπο.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνοδος
Σ. Ζαχαράκη στην 111η Σύνοδο Πρυτάνεων: «Εντός του Απριλίου 120 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των Ιδρυμάτων»
«Είναι στρατηγική επιλογή η ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή και περιφερειακό εκπαιδευτικό κόμβο»
Σ. Ζαχαράκη στην 111η Σύνοδο Πρυτάνεων: «Εντός του Απριλίου 120 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των Ιδρυμάτων»
πανο
Κλοπή πανό στο 89ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης: «Ο αγώνας για νέο σχολείο συνεχίζεται»
Ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια και δηλώνει ότι θα αναρτηθεί νέο πανό – Η διεκδίκηση για σχολείο στη γειτονιά παραμένει ζωντανή
Κλοπή πανό στο 89ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης: «Ο αγώνας για νέο σχολείο συνεχίζεται»
ΑΣΕΠ, λογότυπο
ΑΣΕΠ 5Κ/2026: 336 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών χωρίς εξετάσεις – Οι αιτήσεις ξεκινούν μετά το Πάσχα
Η προκήρυξη τύπου «Κ» ανοίγει δρόμο για προσλήψεις χωρίς γραπτές εξετάσεις – Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με κοινωνικά και ακαδημαϊκά κριτήρια
ΑΣΕΠ 5Κ/2026: 336 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών χωρίς εξετάσεις – Οι αιτήσεις ξεκινούν μετά το Πάσχα