Γιώργος Φλωρίδης
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τέμπη: Σάλος με τη ρύθμιση για ιατροδικαστικές εκθέσεις - Δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση

Έντονη κόντρα έχει ξεσπάσει στη Βουλή για τη ρύθμιση που εντάσσεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά στη σύσταση τριμελούς ιατροδικαστικής επιτροπής, η οποία θα διορίζεται με μονοετή θητεία από τον υπουργό Δικαιοσύνης και θα μπορεί να επαναξιολογεί ιατροδικαστικές εκθέσεις.

«Εσείς προσπαθείτε να ρυθμίσετε το θέμα και εμείς δεν σας εμπιστευόμαστε, είναι τόσο απλό. Την ώρα που κάηκαν κάποιοι άνθρωποι, κάποιοι επεξεργάζονταν τα ηχητικά ντοκουμέντα» δήλωσε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, υποστηρίζοντας πως «κάθε φορά που εσείς έχετε μια νομοθετική πρωτοβουλία εμείς δεν βλέπουμε το τυράκι αλλά την φάκα».

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚΕυαγγελία Λιακούλη, συνέδεσε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία με τα ηχητικά που έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα για το έγκλημα των Τεμπών, τονίζοντας ότι επικεφαλής της συγκεκριμένης Επιτροπής θα είναι ο κ. Καρακούκης, για τον οποίο «πέρασε» φωτογραφική ρύθμιση για τη διετή παράταση της θητείας του ως προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών μετά την αφυπηρέτησή του. «Παραβιάζετε την επιστημονική ανεξαρτησία των ιατροδικαστών» είπε και πρόσθεσε: «Πάτε να επαναξιολογήσετε την αιτία του θανάτου την ώρα που τα ηχητικά ντοκουμέντα φαίνεται να δείχνουν ότι τα παιδιά ζούσαν μετά την σύγκρουση και η αιτία θανάτου είναι η πυρκαγιά».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τη Νέα Αριστερά διερωτήθηκε εάν «είναι τυχαίο ότι εξαφανίστηκε το παιδί της εισαγγελέως που χειρίζεται την υπόθεση των Τεμπών», καλώντας τον κ. Φλωρίδη να αποσύρει τη ρύθμιση, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρώτησε ευθέως τον υπουργό εάν η εν λόγω εισαγγελέας έχει υποβάλλει παραίτηση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατηγόρησε τη μειοψηφία για «φτώχεια επιχειρημάτων» κατά του νομοσχεδίου και υποστήριξε πως την επίμαχη ρύθμιση «την έχουμε πάρει αυτούσια από το αγγλικό δίκαιο και το γερμανικό». «Για να μην μείνει καμία αμφιβολία, η διατύπωση της διάταξης θα γίνει ότι η επαναξιολόγηση μπορεί να γίνει με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ή του ανακριτή» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

akinita_38.jpg
Έντονη οσμή στην Αττική: Πιθανό σενάριο η παράνομη εκπομπή υγραερίου
Μυστήριο με τη βαριά μυρωδιά που σκέπασε την Αθήνα – Στο μικροσκόπιο πλοία, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και ο κόλπος της Ελευσίνας
Έντονη οσμή στην Αττική: Πιθανό σενάριο η παράνομη εκπομπή υγραερίου
φοτιλα
Ελεύθεροι οι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla – Ξεκινούν οι απελάσεις μετά τις διεθνείς αντιδράσεις
Μεταφέρονται στο αεροδρόμιο Ραμόν οι συμμετέχοντες του στολίσκου αλληλεγγύης προς τη Γάζα
Ελεύθεροι οι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla – Ξεκινούν οι απελάσεις μετά τις διεθνείς αντιδράσεις