Γιώργος Φλωρίδης
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Τέμπη: Σάλος με τη ρύθμιση για ιατροδικαστικές εκθέσεις - Δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση

Έντονη κόντρα έχει ξεσπάσει στη Βουλή για τη ρύθμιση που εντάσσεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά στη σύσταση τριμελούς ιατροδικαστικής επιτροπής, η οποία θα διορίζεται με μονοετή θητεία από τον υπουργό Δικαιοσύνης και θα μπορεί να επαναξιολογεί ιατροδικαστικές εκθέσεις.

«Εσείς προσπαθείτε να ρυθμίσετε το θέμα και εμείς δεν σας εμπιστευόμαστε, είναι τόσο απλό. Την ώρα που κάηκαν κάποιοι άνθρωποι, κάποιοι επεξεργάζονταν τα ηχητικά ντοκουμέντα» δήλωσε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, υποστηρίζοντας πως «κάθε φορά που εσείς έχετε μια νομοθετική πρωτοβουλία εμείς δεν βλέπουμε το τυράκι αλλά την φάκα».

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚΕυαγγελία Λιακούλη, συνέδεσε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία με τα ηχητικά που έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα για το έγκλημα των Τεμπών, τονίζοντας ότι επικεφαλής της συγκεκριμένης Επιτροπής θα είναι ο κ. Καρακούκης, για τον οποίο «πέρασε» φωτογραφική ρύθμιση για τη διετή παράταση της θητείας του ως προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών μετά την αφυπηρέτησή του. «Παραβιάζετε την επιστημονική ανεξαρτησία των ιατροδικαστών» είπε και πρόσθεσε: «Πάτε να επαναξιολογήσετε την αιτία του θανάτου την ώρα που τα ηχητικά ντοκουμέντα φαίνεται να δείχνουν ότι τα παιδιά ζούσαν μετά την σύγκρουση και η αιτία θανάτου είναι η πυρκαγιά».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τη Νέα Αριστερά διερωτήθηκε εάν «είναι τυχαίο ότι εξαφανίστηκε το παιδί της εισαγγελέως που χειρίζεται την υπόθεση των Τεμπών», καλώντας τον κ. Φλωρίδη να αποσύρει τη ρύθμιση, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρώτησε ευθέως τον υπουργό εάν η εν λόγω εισαγγελέας έχει υποβάλλει παραίτηση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατηγόρησε τη μειοψηφία για «φτώχεια επιχειρημάτων» κατά του νομοσχεδίου και υποστήριξε πως την επίμαχη ρύθμιση «την έχουμε πάρει αυτούσια από το αγγλικό δίκαιο και το γερμανικό». «Για να μην μείνει καμία αμφιβολία, η διατύπωση της διάταξης θα γίνει ότι η επαναξιολόγηση μπορεί να γίνει με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ή του ανακριτή» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Λεωνίδου
ΑΠΚΥ: Νέος Αντιπρύτανης ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Λεωνίδου
Ο διακεκριμένος Καθηγητής αναλαμβάνει καθοριστικό ρόλο στη διοίκηση του ΑΠΚΥ, φέρνοντας πολυετή εμπειρία, διεθνές κύρος και σημαντικό ερευνητικό έργο
ΑΠΚΥ: Νέος Αντιπρύτανης ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Λεωνίδου
Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2025
ΕΚΠΑ: Φοιτήτριες της Νομικής κατέκτησαν τη 2η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής διαιτησίας
Σπουδαία διεθνής διάκριση - Οι φοιτήτριες του ΕΚΠΑ θριάμβευσαν στη Βοστώνη ανάμεσα σε 155 Πανεπιστήμια
ΕΚΠΑ: Φοιτήτριες της Νομικής κατέκτησαν τη 2η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής διαιτησίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία στο 36ο Greek Economic Summit
"Βολές" Μητσοτάκη σε Τσίπρα για την "Ιθάκη": «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια;»
«Έφυγε πρώτος από το πλοίο και κατηγόρησε το πλήρωμα» - Σκληρή απάντηση του πρωθυπουργού για τα σχέδια επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα
"Βολές" Μητσοτάκη σε Τσίπρα για την "Ιθάκη": «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια;»