Εκπαίδευση

Οι μαθητές του Γυμνασίου Λογγάδων μυήθηκαν στα μυστικά του CERN

cern
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Δρ. Τσιώνου ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες για τις καινοτομίες, τα πειράματα και τα έργα που διεξάγονται στο CERN

Την Παρασκευή 20/12/24 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τη διεθνούς κύρους γιαννιώτισα επιστημόνισσα Δρ. Τσιώνου Δήμητρα που πραγματοποιεί μια σημαντική έρευνα τα τελευταία χρόνια στο CERN στον τομέα της σωματιδιακής φυσικής.

Η Δρ. Τσιώνου ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες για τις καινοτομίες, τα πειράματα και τα έργα που διεξάγονται στο CERN, το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών και σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο και το οποίο βρίσκεται στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας.

cern

Οι μαθητές/τριες μυήθηκαν στα μυστικά της σωματιδιακής φυσικής μέσα από ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό προσαρμοσμένο στην ηλικία τους και μέσα από ενδιαφέρουσες βιωματικές δράσεις.

Στο τέλος της δράσης η Δρ. Τσιώνου δώρισε στα παιδιά κονκάρδες με σωματίδια, που έφερε μαζί της από το CERN ειδικά για το σχολείο μας.

Η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Λογγάδων ευχαριστεί θερμά την κα Τσιώνου για την αποδοχή της πρόσκλησης και ευελπιστούμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στους χώρους του CERN.

cern
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση