eap
Το ακίνητο πέρασε στην πλήρη κυριότητα και κατοχή του ΕΑΠ, το οποίο χρηματοδότησε την αγορά μέσω του Ταμειακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σήμερα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αγοράς ακινήτου επί της οδού Σαχτούρη 15 στην Πάτρα, εκ μέρους του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.

Με την υπογραφή της πράξης εξόφλησης, το ακίνητο πέρασε στην πλήρη κυριότητα και κατοχή του ΕΑΠ, το οποίο χρηματοδότησε την αγορά μέσω του Ταμειακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στη διαδικασία παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο Πρύτανης του ΕΑΠ, Καθηγητής Μανώλης Κουτούζης, ο Αντιπρύτανης Υποδομών και Οικονομικών, Καθηγητής Ευθύμιος Ζέρβας, καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Σήμερα, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών ολοκληρώθηκε η διαδικασία αγοράς του ακινήτου επί της οδού Σαχτούρη 15, στην Πάτρα εξ ονόματος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Με την υπογραφή της πράξης εξόφλησης το ακίνητο περιήλθε στην πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή του ΕΑΠ.

Η χρηματοδότηση του έργου έγινε από το Ταμειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) 

Η διαδικασία έλαβε χώρα παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, του Πρύτανη του ΕΑΠ, Καθηγητή Μανώλη Κουτούζη, του Αντιπρύτανη Υποδομών και Οικονομικών Καθηγητή Ευθύμη Ζέρβα, καθώς και των νομικών συμβούλων των δύο πλευρών.

Πρόκειται για μία διώροφη οικοδομή επί της οδού Σαχτούρη και αριθμό 15. Αποτελείται από ισόγειο, όροφο και σοφίτα συνολικής επιφάνειας 780 τετραγωνικών μέτρων, ενώ έχει χαρακτηρισθεί ως έργο τέχνης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η απόκτηση του κτιρίου θα ισχυροποιήσει τους διαχρονικούς δεσμούς του ΕΑΠ με τα δρώμενα της πόλης αλλά και τους πολίτες της Πάτρας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕΠΑ ειδική αγωγή
ΕΛΜΕΠΑ: Πράσινο φως για τις κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Ανοίγουν οι αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις κατατάξεις στο ΕΛΜΕΠΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Πράσινο φως για τις κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Επεισόδια με την εμπλοκή των ΜΑΤ και της Αστυνομίας στο ΑΠΘ
ΕΑΑΚ για επεισόδια στο ΑΠΘ: «Συμμορίτικη, προβοκατόρικη επίθεση σε βάρος φοιτητών»
Για «πρακτική χαφιέδικων ομάδων, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα» κάνουν λόγο οι φοιτητές των ΕΑΑΚ
ΕΑΑΚ για επεισόδια στο ΑΠΘ: «Συμμορίτικη, προβοκατόρικη επίθεση σε βάρος φοιτητών»
Ο ΕΟΠΠΕΠ προχωράει σε νέες εξετάσεις αποφοίτων ΕΠΑΣ 2025 και 2026 με νέες τράπεζες θεμάτων
ΕΟΠΠΕΠ: Νέες εξετάσεις πιστοποίησης για αποφοίτους ΕΠΑΣ με νέες Τράπεζες Θεμάτων
Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για την πιστοποίηση χιλιάδων αποφοίτων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ
ΕΟΠΠΕΠ: Νέες εξετάσεις πιστοποίησης για αποφοίτους ΕΠΑΣ με νέες Τράπεζες Θεμάτων
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ευρωπαϊκά Σχολεία 2026: Πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τους υποψήφιους του κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής που προκρίνονται στον δευτεροβάθμιο κύκλο των Ευρωπαϊκών Σχολείων
Ευρωπαϊκά Σχολεία 2026: Πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11