Φοιτητές
«Τα πανεπιστήμια της περιφέρειας της χώρας στα οποία έχουν επενδυθεί πολλά εκατομμύρια του ελληνικού λαού, άρχισαν ήδη να φυλλορροούν»

Η εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού του δημόσιου πανεπιστημίου αναδεικνύεται ως πραγματικός στόχος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Τα κολέγια οδεύουν προς απόκτηση και ακαδημαϊκών προσόντων – πέραν εκείνων των επαγγελματικών!» επισημαίνει.

«Η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων συνδέεται με τις μεταλλάξεις των υπαρχόντων ΙΕΚ, με απόλυτα κερδοσκοπικά κέντρα ξένων funds των B.C. Parteners και του CVC Capital και με πανεπιστήμια αμφίβολης ποιότητας. Συγχρόνως, τα πανεπιστήμια της περιφέρειας της χώρας στα οποία έχουν επενδυθεί πολλά εκατομμύρια του ελληνικού λαού, άρχισαν ήδη να φυλλορροούν εξαιτίας της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας» προσθέτει.

Η ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι κορωνίδα της χώρας μας

Οι εξελίξεις στο προηγούμενο διάστημα, μετά την ψήφιση του Νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατέδειξαν τον πραγματικό στόχο της κυβέρνησης της Ν.Δ., να εμπορευματοποιήσει περαιτέρω το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, αναδείχθηκε η πολιτική της για το δημόσιο πανεπιστήμιο, πολιτική εγκατάλειψης και αποδόμησης.

Τα νέα δεδομένα είναι πλήρως αποκαλυπτικά. Τα κολέγια οδεύουν προς απόκτηση και ακαδημαϊκών προσόντων – πέραν εκείνων των επαγγελματικών!

Η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων συνδέεται με τις μεταλλάξεις των υπαρχόντων ΙΕΚ, με απόλυτα κερδοσκοπικά κέντρα ξένων funds των B.C. Parteners και του CVC Capital και με πανεπιστήμια αμφίβολης ποιότητας. Συγχρόνως, τα πανεπιστήμια της περιφέρειας της χώρας στα οποία έχουν επενδυθεί πολλά εκατομμύρια του ελληνικού λαού, άρχισαν ήδη να φυλλορροούν εξαιτίας της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, θεσμός  εξαιρετικής ποιότητας όπως φαίνεται από τις θέσεις που κατέχουν τα Α.Ε.Ι της χώρας μας στις διεθνείς κατατάξεις, είναι σταθερή αξία στην οποία προσβλέπει η κοινωνία μας. Απαιτούμε την άμεση και πολύπλευρη ενίσχυσή του, έτσι ώστε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στον κρίσιμο εθνικό ρόλο του. Απαιτούμε την απόλυτη στήριξη των πανεπιστημιακών καθηγητών ως των βασικών παραγόντων για τη συνεχή πρόοδο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κοκκινη γραμμή
Η κόκκινη γραμμή στους δρόμους που αλλάζει την οδήγηση
Νέες δοκιμές σε Ευρώπη και Ελλάδα φέρνουν διαφορετική διαγράμμιση στο οδόστρωμα με στόχο λιγότερα ατυχήματα και μεγαλύτερη προσοχή πίσω από το τιμόνι
Η κόκκινη γραμμή στους δρόμους που αλλάζει την οδήγηση
αξιολόγηση
Αντίδραση εκπαιδευτικών για ερωτηματολόγιο αξιολόγησης στην Αν. Αττική
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Σωκράτης» ζητά την άμεση απόσυρση της οδηγίας, κάνοντας λόγο για πρακτικές ελέγχου και αυταρχισμού
Αντίδραση εκπαιδευτικών για ερωτηματολόγιο αξιολόγησης στην Αν. Αττική