Thumbnail
Συγκεκριμένα «λουκέτο» σε ιδιωτικο σχολείο  (που διατηρεί δύο σχολικά συγκροτήματα, στο Ελληνικό και στον Πειραιά, περιλαμβάνει και τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και international school ) του οποίου εκπαιδευτικός προέβαινε σε παρενόχληση μαθητριών έβαλε το Υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας  Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέστειλε την άδεια  λειτουργίας ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης υλοποιώντας την απόφαση του υπουργού, «σφράγισε» το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, η λειτουργία του οποίου ανεστάλη.

Συγκεκριμένα «λουκέτο» σε ιδιωτικο σχολείο  (που διατηρεί δύο σχολικά συγκροτήματα, στο Ελληνικό και στον Πειραιά, περιλαμβάνει και τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και international school ) του οποίου εκπαιδευτικός προέβαινε σε παρενόχληση μαθητριών έβαλε το Υπουργείο Παιδείας, μετά από παρέμβαση και έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ)!

Οπως προέκυψε από την έρευνα, ενώ ο/η εκπαιδευτικός είχε παραιτηθεί από τα καθήκοντα του στο σχολείο λόγω των καταγγελιών για παρενόχληση, η ιδιοκτησία του εκπαιδευτηρίου, παρότι είχε γνώση όλων αυτών, τον επαναπροσέλαβε σε έτερη επιχείρησή της διαφορετικού αντικειμένου από την εκπαίδευση...

Παράλληλα προέκυψε ότι ότι στον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού σχολείου, ο οποίος εργαζόταν κατά το παρελθόν σε δημόσιο σχολείο, είχε επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης από το δημόσιο, λόγω άσκησης ιδιωτικού έργου χωρίς προηγούμενη άδεια.

Το alfavita.gr απηύθυνε ερώτηση στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ κ. Γιώργο Χριστόπουλο αν η Ομοσπονδία είχε πληροφορίες για το γεγονός και εάν είχε κάνει αναφορά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ απάντησε ότι η Ομοσπονδία είχε στα χέρια της καταγγελία γονέων και είχε κάνει αναφορά για το θέμα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά είχε διενεργήσει ΕΔΕ για τη σοβαρή αυτή καταγγελία, ωστόσο το πόρισμα της ΕΔΕ που δόθηκε στην ΟΙΕΛΕ ήταν αθωωτικό για το εν λόγω σχολείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιολαντα
Ολοκληρώθηκε νέα έρευνα στη «Βιολάντα»: Στο μικροσκόπιο ευθύνες και παραλείψεις
Παρατυπίες σε δεξαμενές και συστήματα ασφαλείας - Συνεχιζόμενη συλλογή στοιχείων από το σημείο της έκρηξης
Ολοκληρώθηκε νέα έρευνα στη «Βιολάντα»: Στο μικροσκόπιο ευθύνες και παραλείψεις
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Στην Καστοριά αύριο η Σοφία Ζαχαράκη - Ο λόγος της επίσκεψης
Συναντήσεις με Δήμαρχο, Αντιπεριφερειάρχη και «αυτοψία» σε σχολικές μονάδες στο πρόγραμμα της Υπουργού Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Στην Καστοριά αύριο η Σοφία Ζαχαράκη - Ο λόγος της επίσκεψης
Βιωματικά εργαστήρια με τίτλο: «Τα παιδιά αναζητούν και καλλιεργούν αξίες ζωής που τα προστατεύουν»
Υπ. Παιδείας: 334 μαθητές της Αττικής καλλιεργούν αξίες ζωής και θωρακίζονται απέναντι στη βία
Βιωματικά εργαστήρια με τίτλο: «Τα παιδιά αναζητούν και καλλιεργούν αξίες ζωής που τα προστατεύουν»
Υπ. Παιδείας: 334 μαθητές της Αττικής καλλιεργούν αξίες ζωής και θωρακίζονται απέναντι στη βία