Πλειστηριασμοί: Σήμερα η δίκη του δάσκαλου Ηλία Σμήλιου και 4 μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας
Συγκέντρωση Συμπαράστασης, 8.30π.μ., στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Μετά από δύο συνεχείς διακοπές που επέβαλε η δικαστική έδρα στις 8 και 9 του Οκτώβρη, επαναλαμβάνεται σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου η δίκη των 5 μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας. 

Πιο συγκεκριμένα ο Ηλίας Σμήλιος (δάσκαλος, γραμματέας του Δ.Σ. του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης), ο Θανάσης Αγαπητός (συνταξιούχος, πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και πρ. περιφερειακός σύμβουλος Κεντρ. Μακεδονίας), ο Ζήσης Κλεισιάρης (δικηγόρος, πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης), ο Γρηγόρης Σκουλάς (συνταξιούχος, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ») και ο Μάκης Αναγνώστου (εργάτης, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.) κατηγορούνται γιατί συμμετείχαν στη διαδήλωση ενάντια στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Θεσσαλονίκη, στις 7 Μαρτίου 2018 και γενικότερα για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2016-18 στο Ειρηνοδικείο και στα συμβολαιογραφικά γραφεία, στήνοντας ασπίδα προστασίας για το σπίτι και τη μικρή περιουσία φτωχών λαϊκών οικογενειών από τα αρπακτικά των τραπεζών και των funds.

Όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείχθηκε ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές: εκδόθηκαν πολλές δεκάδες ψηφίσματα Σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων, πλησιάζουν τους 1.000 οι εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι που υπογράφουν τη "Δήλωση Αλληλεγγύης" και κυρίως η μαζική παρουσία 100-150 αλληλέγγυων και τις δυο προηγούμενες μέρες της δίκης στα δικαστήρια. 

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί σε νέα Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, την Τρίτη 22 Οκτώβρη, στις 8.30π.μ., στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. 

Κι είναι σίγουρο ότι θα είμαστε ακόμη πιο πολλοί/ες σ' αυτό το συνεχώς διογκούμενο κύμα αλληλεγγύης.  Κι ακόμη πιο σίγουρο ότι θα καταπέσουν πανηγυρικά οι κατασκευασμένες κατηγορίες και η προσπάθεια μετατροπής των θυτών σε θύματα.

                       ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ!!!

Βλ. εδώ τη "Δήλωση Αλληλεγγύης" που υπογράφουν εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι

https://syntonsyllogthes.blogspot.com/2024/10/800-5.html

Κι εδώ τα 64 ψηφίσματα συμπαράστασης από Σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες

https://syntonsyllogthes.blogspot.com/2024/10/5-8-2024.html

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αμύγδαλα
Γιατί πρέπει να τρώτε αμύγδαλα κάθε μέρα – Όσα δεν ξέρατε για την υγεία σας
Η καθημερινή πρόσληψη αμυγδάλων ενισχύει την υγεία με πολλούς τρόπους, σύμφωνα με νέες επιστημονικές μελέτες
Γιατί πρέπει να τρώτε αμύγδαλα κάθε μέρα – Όσα δεν ξέρατε για την υγεία σας
melania
Μώλωπες: Απλά βήματα για γρήγορη επούλωση και ανακούφιση
Οι μελανιές ή μώλωπες είναι μικρές εσωτερικές αιμορραγίες που δημιουργούνται όταν ένα χτύπημα ή τραυματισμός προκαλεί ρήξη τριχοειδών αγγείων κάτω...
Μώλωπες: Απλά βήματα για γρήγορη επούλωση και ανακούφιση