Νόμος Χατζηδάκη: Δουλειά λοιπόν, εν ανάγκη και αμισθί!
Ομάδα εκπαιδευτικών Α/βαθμιας (ΠΕ 60 και ΠΕ 70) αναφέρεται με επιστολή διαμαρτυρίας στη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023

Ομάδα εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ 60 και ΠΕ 70) απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας για να τονίσουν πως μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων για την προκήρυξη 1ΓΕ/2023, παρατηρήθηκε ότι η ορθή προϋπηρεσία τους απορρίφθηκε.

«Ο ΑΣΕΠ, " σκληρός" κι " αλύγιστος" επιμένοντας εμμονικά σχεδόν στη θέση του, αποφάσισε να μας "τιμωρήσει"! Αποφάσισε να στερήσει το δικαίωμα μας στη νόμιμη εργασία εκπροσωπώντας ένα θεσμό που δεν "ακούει", δεν "νιώθει", δεν "αντιλαμβάνεται"! Πόσο μακρυά από μας αυτή του η απόφαση, πόσο μακρυά από την αλήθεια που πρεσβεύουμε! Έτη φωτός! Ήρθε σαν "οδοστρωτήρας", να ξεριζώσει κάθε ελπίδα, να διαλύσει τις ζωές μας, τις οικογένειές μας, τις ισορροπίες μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν τον επανέλεγχο όλων των αιτήσεων και την άντληση της ορθής και κατοχυρωμένης προϋπηρεσίας απευθείας από τον ΟΠΣΥΔ.

Η ανακοίνωση

«Πριν λίγες ώρες βγήκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών της προκήρυξης 1 ΓΕ/2023 διαψεύδοντας τις ελπίδες μας, καθώς η ορθή προϋπηρεσία μας απορρίφτηκε, το "λάθος" δεν διορθώθηκε. Ο ΑΣΕΠ, " σκληρός" κι " αλύγιστος" επιμένοντας εμμονικά σχεδόν στη θέση του, αποφάσισε να μας "τιμωρήσει"! Αποφάσισε να στερήσει το δικαίωμα μας στη νόμιμη εργασία εκπροσωπώντας ένα θεσμό που δεν "ακούει", δεν "νιώθει", δεν "αντιλαμβάνεται"! Πόσο μακρυά από μας αυτή του η απόφαση, πόσο μακρυά από την αλήθεια που πρεσβεύουμε! Έτη φωτός! Ήρθε σαν "οδοστρωτήρας", να ξεριζώσει κάθε ελπίδα, να διαλύσει τις ζωές μας, τις οικογένειές μας, τις ισορροπίες μας! Η πίκρα και η αγανάκτηση μας, ξεχείλισε πια! Μετατράπηκε σε οργή, σε λύπη, σε οίκτο για ένα αξιοθρήνητο θεσμό, που δεν έχει μάθει δυστυχώς να παρεμβαίνει έγκαιρα και να διευθετεί προβλήματα εύκολα επιλύσιμα. Η προϋπηρεσία μας μας ανήκει, είναι νόμιμα καταχωρημένη στον ΟΠΣΥΔ μέχρι την τελευταία μερα! Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε. Δεν πρόκειται να τη στερηθούμε, δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από αυτήν για κανέναν ΑΣΕΠ του κόσμου! Εμείς οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν το βάζουμε κάτω! Θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση! Με όλες μας τις δυνάμεις! Με ό,τι μέσο διαθέτουμε! Η πίκρα και η απογοήτευση θα γίνει αγώνας για ένα αισιόδοξο μέλλον, για ένα κόσμο που τέτοια απλά "λάθη" θα διορθώνονται άμεσα, εύκολα και γρήγορα. Θέλουμε και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο" για μας, τα παιδιά μας αλλά και για όλους τους συναδέλφους που ίσως βρεθούν στο μέλλον σε παρόμοια θέση! Στον δύσκολο αγώνα μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Δ.Ο.Ε, την ομοσπονδία μας, γιατί στάθηκε και στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας, γιατί μας στήριξε και μας στηρίζει με κάθε τρόπο, γιατί είναι πολύτιμος αρωγός στον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση! Ζητούμε λοιπόν την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας για την επίλυση του δίκαιου αιτήματος μας! Διεκδικούμε τον επανέλεγχο όλων των αιτήσεων, την άντληση της ορθής και κατοχυρωμένης προϋπηρεσίας απευθείας από τον ΟΠΣΥΔ και την κοινοποίηση νέων, έγκυρων και αντικειμενικών αυτή τη φορά, οριστικών πινάκων κατάταξης! Δηλώνουμε τέλος ότι είμαστε ακόμα εδώ, παρόντες, και πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζομαστε μέχρι την τελική δικαίωση μας! Δεν υποχωρούμε από τα δίκαια αιτήματα μας! Επιμένουμε να ελπίζουμε!!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

gennimatas thessalonikis
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 14χρονος- Τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από ανατροπή τρακτέρ
Τραύματα φαίνεται να υπέστη και ο 61χρονος οδηγός που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 14χρονος- Τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από ανατροπή τρακτέρ
φωτιά Μάτι
Μάτι: Έξι χρόνια από τη 2η πιο φονική πυρκαγιά παγκοσμίως- «Έστελναν τον κόσμο στον θάνατο»
Γιατί δεν έχει ακόμα αποδοθεί δικαιοσύνη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι- Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιζώντων και συγγενών των θυμάτων
Μάτι: Έξι χρόνια από τη 2η πιο φονική πυρκαγιά παγκοσμίως- «Έστελναν τον κόσμο στον θάνατο»