pasok kinal
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Η Ε.Ε. είναι στρατηγική επιλογή για τα εθνικά μας συμφέροντα. Φυσικά, η συμμετοχή μας και οι επιλογές μας στις προσεχείς ευρωεκλογές έχουν το αυτονόητο περιεχόμενό τους για το τι Ε.Ε. θέλουμε, αλλά παράλληλα θέτουν στο προσκήνιο και την πολιτική στη χώρα μας»

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ διεξάγει έναν προγραμματικό πολιτικό αγώνα. Αναδεικνύει τα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα. Καταθέτει τις δικές του ολοκληρωμένες προτάσεις. Διαμορφώνει μια συνολική πολιτική πρόταση για την υπέρβαση της κρίσης. Αναλύει την ευρωπαϊκή, σοσιαλδημοκρατική του θεώρηση για τις μεγάλες στρατηγικές της Ε.Ε.

Δίνει προτεραιότητα στον εκδημοκρατισμό και στον εκσυγχρονισμό των δομών και των λειτουργιών της πολιτείας. Προτάσσει την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, εργασία, ασφάλιση, σύνταξη). Έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αναμόρφωση του κράτους δικαίου και της διαφάνειας, που έχουν τόσο πληγεί από τον καθεστωτισμό της κυβέρνησης της Ν.Δ., μια ακραία δεξιά πολιτική, που έχει καταγγελθεί και από την Ευρωβουλή και από το Συμβούλιο της Ευρώπης – κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στη Μεταπολίτευση.

Θέτει στην πρώτη γραμμή τα ζητήματα της ακρίβειας και της ανεργίας, της στέγης και του δημογραφικού. Απαιτεί δικαιοσύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη. Η τραγωδία αυτή θα είναι πάντα υπόθεση κοινωνική, υπόθεση που δεν θα κλείσει χωρίς δικαίωση.

Αποκαλύπτει το παρακράτος του κ. Μητσοτάκη στην υπόθεση των υποκλοπών απαιτώντας να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Οι παραιτήσεις κάποιων από το Γραφείο του πρωθυπουργού ήταν μια ομολογία, αλλά φυσικά δεν είναι απονομή δικαιοσύνης.

Αναδεικνύει ως πρώτο των πρώτων το ζήτημα των ανισοτήτων, που έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία. Είναι μια καταστατική συνθήκη για την ιδεολογία μας. Χωρίς αυτή τη μεγάλη μάχη μέσα από την πράσινη ανάπτυξη και την αναδιανομή του εθνικού προϊόντος δεν υπάρχει προοπτική για τη χώρα μας.

Προτάσσει την ανακοπή της λεηλασίας του Ταμείου Ανάκαμψης - μιας ιστορικών διαστάσεων χρηματοδότησης - από το «Μαξίμου Α.Ε.» σε συνεργασία με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα με προνομιακούς γι’ αυτά όρους - και απαιτεί τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Να σταματήσει η προκλητική κερδοσκοπία τραπεζών, ενεργειακού καρτέλ και αγοράς – του νεοφιλελεύθερου ιδεολογικού εμβλήματος. Για το ΠΑΣΟΚ τον πρώτο λόγο έχει η κοινωνία – όχι η οικονομία και μάλιστα με την αγοραία εκδοχή της!

Είναι σε αντίθεση με τα φαινόμενα σκοταδισμού και θρησκοληψίας. Απορρίπτει τις πρακτικές δημαγωγίας και παρακμής και τηλεπερσόνων είτε με εικονίσματα είτε με κολυμβήθρες.

Τίθεται η ενίσχυση της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ε.Ε. ως αναγκαίος όρος για την προαγωγή της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και του πρωταγωνιστικού της ρόλου στη διεθνή σκηνή. Η Ε.Ε. να ασκήσει πολιτική ειρήνης στην ήπειρό μας και στην ευρύτερη περιοχή, μακριά από ιμπεριαλιστικές πρακτικές. Να ανακοπεί το ρεύμα της ακροδεξιάς και της δημαγωγίας, του ρατσισμού και του σκοταδισμού. Να προχωρήσει η πολιτική ενοποίηση της Ε.Ε., γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχει προοπτική η Ε.Ε. έχοντας ως βάση αναφοράς το κοινωνικό κράτος, τον περιορισμό των ανισοτήτων, τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Ε.Ε. είναι στρατηγική επιλογή για τα εθνικά μας συμφέροντα. Φυσικά, η συμμετοχή μας και οι επιλογές μας στις προσεχείς ευρωεκλογές έχουν το αυτονόητο περιεχόμενό τους για το τι Ε.Ε. θέλουμε, αλλά παράλληλα θέτουν στο προσκήνιο και την πολιτική στη χώρα μας. Να τεθεί η αρχή του τέλους της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής της Ν.Δ. – κάτι που ήδη καταγράφεται με τον πιο έντονο τρόπο στις δημοσκοπήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο δυνατό από την κοινωνική ετυμηγορία. Όχι, για κάποιου είδους κομματική ικανοποίηση. Αλλά για να γίνει αποφασιστική η δυναμική για μια δημοκρατική πολιτική. Για να υπάρχει προοπτική στον τόπο μας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όλα τα στελέχη μας και οι υποψήφιοί μας αγωνίζονται με αποφασιστικότητα και με πολιτική κουλτούρα αναδεικνύοντας τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική ως πρόταση διακυβέρνησης!

Ναι, μπορεί να υπάρξει η Ευρώπη της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Με λίγες λέξεις την εκφράζει ο Καμύ στα «Γράμματα σε έναν φίλο Γερμανό». «Η δική μας Ευρώπη είναι μια θαυμαστή γη καμωμένη από μόχθο και ιστορία. Όλα αυτά τα λουλούδια κι αυτές οι πέτρες, αυτοί οι λόφοι και αυτά τα τοπία, όπου ο χρόνος των ανθρώπων κι ο χρόνος του κόσμου έσμιξαν τα γέρικα δέντρα με τα μνημεία».
Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi_1242019.jpg
Εκπαιδευτικοί κατά διευθυντή σχολείου: Σοβαρές αιχμές για εμπλοκή μαθητών σε υπηρεσιακή διαμάχη
«Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Μυκόνου συγκέντρωσε υπογραφές ανήλικων μαθητριών για θέματα που αφορούν τη δουλειά και την παρουσία εκπαιδευτικών στο σχολείο!»
Εκπαιδευτικοί κατά διευθυντή σχολείου: Σοβαρές αιχμές για εμπλοκή μαθητών σε υπηρεσιακή διαμάχη
apognosi
Το μπλε της θάλασσας και η ελπίδα που έγινε πολυτέλεια...
Παιδιά που χάθηκαν , γιατί η φτώχεια τους , τους απέδειξε ότι μόνο το πανεπιστήμιο είναι μέσο ανέλιξης , και σε έναν κόσμο που αλλάζει , οδηγήθηκαν...
Το μπλε της θάλασσας και η ελπίδα που έγινε πολυτέλεια...
οδοντοβουρτσα
Μπορεί το βούρτσισμα μετά το φαγητό να βλάψει τα δόντια
Παρότι πολλοί θεωρούν ιδανικό να βουρτσίζουν τα δόντια αμέσως μετά το γεύμα, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή η συνήθεια μπορεί να έχει το αντίθετο...
Μπορεί το βούρτσισμα μετά το φαγητό να βλάψει τα δόντια
πανελ
Φυσική χωρίς μέτρο: Όταν το εξεταστικό ξεπερνά το σχολικό βιβλίο
Οι μαθητές που στηρίζονται αποκλειστικά στη σχολική διδασκαλία αισθάνονται ότι εξετάζονται σε ύλη και επίπεδο διαφορετικό από αυτό που διδάχθηκαν.
Φυσική χωρίς μέτρο: Όταν το εξεταστικό ξεπερνά το σχολικό βιβλίο