πυροσβεστική
ΕΛΜΕ Πειραιά: «Η ανυπαρξία ουσιαστικής κρατικής μέριμνας και ευθύνης, ολοκληρωμένου σχεδίου για την συντήρηση και ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, η ευθύνη των οποίων πέρασε σε ένα βράδυ στους Δήμους, χωρίς προσωπικό και πόρους»

Να ενταχθεί στην Ημερήσια Διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου σαν αυτοτελές θέμα το σοβαρό περιστατικό της πυρκαγιάς στο 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, αλλά και συνολικά το ζήτημα της πυρασφάλειας των σχολείων, ζητα η ΕΛΜΕ Πειραια με επιστολή της προς τον Δήμο Κορυδαλλου.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά εχει επισημάνει ότι «τα μέτρα πυρασφάλειας δεν λειτούργησαν πλήρως (δεν χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς), ενώ αποδείχτηκε ότι, το σύστημα πυρόσβεσης που λειτούργησε, δεν ήταν επαρκές και αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση αυτού του είδους φωτιάς (σε καλωδιώσεις ηλεκτρικού συστήματος)».

«Η ανυπαρξία ουσιαστικής κρατικής μέριμνας και ευθύνης, ολοκληρωμένου σχεδίου για την συντήρηση και ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, η ευθύνη των οποίων πέρασε σε ένα βράδυ στους Δήμους, χωρίς προσωπικό και πόρους. Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.)» τόνισε.

Η επιστολη της ΕΛΜΕ

κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού

Με αίσθημα ευθύνης, ζητούμε να ενταχθεί στην Ημερήσια Διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου σαν αυτοτελές θέμα το σοβαρό περιστατικό της πυρκαγιάς στο 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, αλλά και συνολικά το ζήτημα της πυρασφάλειας των σχολείων της πόλης. Παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων των Δημοτικών Συμβούλων και των Δημοτικών Συνδυασμών. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
Νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας ανοίγει τον δρόμο για συμπληρωματικές παροχές σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
babiniotis
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης επισημαίνει τα «μαργαριτάρια» της τηλεόρασης που «βγάζουν μάτι» και εξηγεί ποια πασίγνωστη έκφραση είναι λάθος
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
panellinies-panelladikes2019-epal3.jpg
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
Δύο «υποτιμημένες» σχολές με μεγάλες προοπτικές καριέρας – Οι επιλογές που λίγοι υποψήφιοι εξετάζουν
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
πανελλαδικές
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά
Σπουδές για όσους σκέφτονται «έξω από το κουτί»: Τα τμήματα που συνδυάζουν design, φαντασία και τεχνολογία αιχμής
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά