Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία
Η εταιρεία εμπλέκεται στην πρόσφατη υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης μαθητών από έτοιμα σχολικά γεύματα

Καταστράφηκε ολοσχερώς εργοστάσιο εταιρείας στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας, όταν ξέσπασε φωτιά το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί η αιτία.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω εταιρεία εμπλέκεται στην πρόσφατη υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης μαθητών από έτοιμα σχολικά γεύματα.

Ειδικότερα, στις 9.30 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν οι πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ, που βρίσκονται 200 μέτρα μακριά από το εργοστάσιο. Ωστόσο οι φλόγες είχαν τυλίξει το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου και οι πυροσβέστες προσπαθούσαν από διάφορα τμήματα να συγκρατήσουν την ορμή τους.

Σήμανε συναγερμός και πυροσβεστικά οχήματα αλλά και υδροφόρες απ’ όλη την Φθιώτιδα κινήθηκαν στην βιομηχανική περιοχή Λαμίας ενώ οι φλόγες είχαν πλέον επεκταθεί σε όλο το κτίριο. Μέσα σε 45 λεπτά η σκεπή του εργοστασίου κατέρρευσε και οι πυκνοί μαύροι καπνοί μαζί με φλόγες φαίνονταν από την εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν με αντιασφυξιογόνες μάσκες να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα να βρίσκονται μέσα σε αυτό εργαζόμενοι, όμως οι ισχυρές εκρήξεις από δεξαμενές αερίου τροφοδοτούσαν τις φλόγες.

Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που πρώτοι έφτασαν στον χώρο του εργοστασίου μπήκαν μέσα στο προαύλιο χώρο για να απομακρύνουν αυτοκίνητα, κυρίως φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας, τα οποία είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Ορισμένα από αυτά αν και είχαν παραδοθεί στις φλόγες τα απομάκρυναν πηγαίνοντάς τα στον σταθμό της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φλόγες .

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και ειδικό γερανοφόρο όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο είναι της εταιρείας που εμπλέκεται στην πρόσφατη υπόθεση με τα σχολικά γεύματα, που καταγγέλθηκε από τους γονείς μαθητών για μαζική τροφική δηλητηρίαση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάπια
«Paracetamol challenge»: Επικίνδυνη διαδικτυακή πρόκληση βάζει σε κίνδυνο εφήβους
Ανησυχία σε όλη την Ευρώπη για την υπερβολική κατανάλωση παρακεταμόλης – Προειδοποιήσεις από γιατρούς και υγειονομικές αρχές
«Paracetamol challenge»: Επικίνδυνη διαδικτυακή πρόκληση βάζει σε κίνδυνο εφήβους
παστα
Σαρακοστή: 5 μακαρονάδες που βάζουν γεύση στο νηστίσιμο τραπέζι
Από σπαγγέτι με πιπεριά Φλωρίνης μέχρι κριθαρότο με ταραμά, ιδέες που αποδεικνύουν ότι η νηστεία μπορεί να είναι δημιουργική και απολαυστική
Σαρακοστή: 5 μακαρονάδες που βάζουν γεύση στο νηστίσιμο τραπέζι