ΤΑΞΗ
Τα φαινόμενα αυταρχισμού από προϊσταμένους θα πολλαπλασιαστούν και θα ενταχθούν στο προσεχές μέλλον, καθώς εκτρέφονται από τον αντιευκπαιδευτικό θεσμό της αξιολόγησης που εξ ορισμού αποτελεί μηχανισμό συμμόρφωσης και ελέγχου των εκπαιδευτικών

Μία ολόκληρη σχολική κοινότητα βρίσκεται σε ομηρία εξαιτίας των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων  και του νομοθετικού κενού που δεν προβλέπει την προσωρινή απομάκρυνση στελεχών εκπαίδευσης που διώκονται πειθαρχικά για να διασφαλιστεί  η  τήρηση της εσωτερικής ευταξίας στην εκπαιδευτική υπηρεσία. Την ίδια στιγμή  εκπαιδευτικοί με διαδικασίες φαστ τρακ διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση, προσάγονται και κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα εξαιτίας νομοθετικών στρεβλώσεων και παραλείψεων.

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής αναφορικά με την υπόθεση της διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου του διευθυντή του γυμνασίου Σήμαντρων Λ.Τ  μετά από σωρεία καταγγελιών εναντίον του.

Οι καταγγελίες

Εδώ και κάμποσο καιρό ο διευθυντής του Γυμνασίου Σήμαντρων Νέας Προποντίδας κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά σε μαθητές και καθηγητές.

Επτά είναι μέχρι στιγμής οι καταγγελίες, που έχουν κάνει γονείς για κακοποιητική συμπεριφορά του γυμνασιάρχη. Πρόκειται για περιστατικά εξύβρισης, ακόμα και ξυλοδαρμού αφού υπάρχουν καταγγελίες ότι άρπαξε από τα μαλλιά μαθήτρια, ότι χτύπησε έναν άλλον μαθητή και έχουν κατατεθεί μηνύσεις από την πλευρά των γονιών ενώ έχει παρέμβει και η Εισαγγελία Ανηλίκων, η οποία ερευνά το περιστατικό.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους μαθητές, κι ενώ είχε περάσει ένα διάστημα σχετικής ηρεμίας στο σχολείο, όταν τα παιδιά πήγαν στην πενθήμερη εκδρομή τους στην Κέρκυρα. Εκεί, καταγγέλθηκε ότι ο διευθυντής που συνόδευε και ήταν επικεφαλής της εκδρομής, απείλησε μαθήτριες ότι θα τις «στείλει» ασυνόδευτες στο σπίτι τους, και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων εκπαιδευτικών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Εκεί ο διευθυντής επιδόθηκε σε μπαράζ εξυβρίσεων, και χυδαίους χαρακτηρισμούς και μάλιστα χειροδίκησε σε δύο μαθήτριες», όπως καταγγέλθηκε από γονείς.

Οι καθηγητές του σχολείου υποστήριξαν ότι ως αυτήκοες μάρτυρες των περιστατικών είχαν υποχρέωση να αναφέρουν όλα τα παραπάνω στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικοί-συνάδερφοι του γυμνασιάρχη έχουν κάνει καταγγελίες για εκφοβισμό στον χώρο εργασίας τους από τον συγκεκριμένο καθηγητή. Ξεκίνησε μάλιστα ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), που έχει ξεκινήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και  έχει βγει και το πόρισμα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ: ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ

Η διαδικασία για τον πειθαρχικό έλεγχο του διευθυντή του γυμνασίου Σήμαντρων Λ.Τ , μετά από σωρεία καταγγελιών εναντίον του, αποδεικνύεται μακρόσυρτη και χρονοβόρα. Παρόλο ,που οι καταγγελίες  εκτός από την Ε.Δ.Ε, έχουν διαβιβαστεί στο ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να γνωμοδοτήσει το αρμόδιο συμβούλιο αλλά και στη Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία έχει διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ο διευθυντής εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη σχολική κοινότητα περίοδο, αυτή των ενδοσχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων. Παράλληλα δε διστάζει να παρακωλύει διαρκώς την έρευνα που διεξάγεται με ενστάσεις, καθυστερώντας την τελική απόφαση.

Μία ολόκληρη σχολική κοινότητα βρίσκεται σε ομηρία εξαιτίας των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων  και του νομοθετικού κενού που δεν προβλέπει την προσωρινή απομάκρυνση στελεχών εκπαίδευσης που διώκονται πειθαρχικά για να διασφαλιστεί  η  τήρηση της εσωτερικής ευταξίας στην εκπαιδευτική υπηρεσία. Την ίδια στιγμή  εκπαιδευτικοί με διαδικασίες φαστ τρακ διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση,προσάγονται και κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα εξαιτίας νομοθετικών στρεβλώσεων και παραλείψεων.

Για άλλη μία φορά τονίζουμε ότι δεν υποχωρούμε και θα προβούμε σε κάθε ενέργεια για την άμεση απομάκρυνση του διευθυντή προκειμένου να επανέλθει η γαλήνη στην εσωτερική λειτουργία του σχολείου και το παιδαγωγικό κλίμα που τόσο πολύ έχει διαταραχθεί σε βάρος των μαθητών μας όλο το προηγούμενο διάστημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto-molivia.jpg
Βαρβάκειος Σχολή - Διαμαρτυρία διευθυντή και εκπαιδευτικών: «Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα»
«Η ιστορία του Σχολείου και η ακεραιότητα των καθηγητών/-τριών του ουδέποτε θα επέτρεπαν μια τέτοιου είδους ενέργεια»
Βαρβάκειος Σχολή - Διαμαρτυρία διευθυντή και εκπαιδευτικών: «Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα»
εξορυξεις
«Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»: Συγκέντρωση και πορεία αύριο (15/06) στην Περιφέρεια Ιωαννίνων
«Πιθανή εξόρυξη θα προκαλέσει περιβαλλοντική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων»
«Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»: Συγκέντρωση και πορεία αύριο (15/06) στην Περιφέρεια Ιωαννίνων