Μακρή βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Μέχρι την εισαγγελία ανηλίκων έχει φτάσει η υπόθεση, καθώς ο εκπαιδευτικός σύμφωνα με τις καταγγελίες έχει κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στους μαθητές

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών στη Βουλή σχετικά με καταγγελίες σε διευθυντή σχολείου της Χαλκιδικής διαβίβασε έγγραφα  της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής και της ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας.

Στο έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, που διαβίβασε η υφυπουργός Παιδείας σημειώνονται τα παρακάτω: 

«Ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής προβήκαμε άμεσα τόσο στην δια ζώσης όσο και στην έγγραφη (το με αριθ. ΕΠ 225/23.04.2024 έγγραφό μας) ενημέρωση της ιεραρχικά προϊσταμένης μας υπηρεσίας, ήτοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τις καταγγελίες, που περιήλθαν στην υπηρεσία μας και αφορούν τον Διευθυντή του Γυμνασίου – Λ.Τ. Σημάντρων.

Με το με αριθ. ΕΠ 194/16.04.2024 έγγραφό μας διατάξαμε την ενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.). Δεδομένης της μυστικότητας της Ε.Δ.Ε. και του γεγονότος ότι αυτή είναι σε εξέλιξη, δεν δυνάμεθα να παράσχουμε πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες, που αφορούν τα καταγγελόμενα περιστατικά.

Τέλος, αμέσως μετά την συλλογή του συνόλου των καταγγελιών και σε εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 2 και 3 του άρθρ. 38 του Ν. 4620/2019, προβήκαμε στην διαβίβαση των καταγγελιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής με το με αριθ. ΕΠ 241/23.04.2024 έγγραφό μας».

Επίσης, στο με αρ.πρωτ.8425/25-04-2024 έγγραφο της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σημιεώνεται: «... κατόπιν του με αρ. εμπ. πρωτ. 225/23-04-2024 εγγράφου της Διεύθυνσης Δ.Ε. Χαλκιδικής, με το με αρ. εμπ. πρωτ. 377/25-04-2024 έγγραφό μας διαβιβάζουμε στο ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας τις καταγγελίες, αναφορές και λοιπά έγγραφα που περιήλθαν στην υπηρεσία μας και αφορούν στη λειτουργία του Γυμνασίου-Λ.Τ. Σημάντρων, προκειμένου το Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει για την εφαρμογή της περ. β) της παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4823/2021 (Α ́ 136)...».

Οι καταγγελίες

Εδώ και κάμποσο καιρό ο διευθυντής του Γυμνασίου Σήμαντρων Νέας Προποντίδας κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά σε μαθητές και καθηγητές.

Επτά είναι μέχρι στιγμής οι καταγγελίες, που έχουν κάνει γονείς για κακοποιητική συμπεριφορά του γυμνασιάρχη. Πρόκειται για περιστατικά εξύβρισης, ακόμα και ξυλοδαρμού αφού υπάρχουν καταγγελίες ότι άρπαξε από τα μαλλιά μαθήτρια, ότι χτύπησε έναν άλλον μαθητή και έχουν κατατεθεί μηνύσεις από την πλευρά των γονιών ενώ έχει παρέμβει και η Εισαγγελία Ανηλίκων, η οποία ερευνά το περιστατικό.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους μαθητές, κι ενώ είχε περάσει ένα διάστημα σχετικής ηρεμίας στο σχολείο, όταν τα παιδιά πήγαν στην πενθήμερη εκδρομή τους στην Κέρκυρα. Εκεί, καταγγέλθηκε ότι ο διευθυντής που συνόδευε και ήταν επικεφαλής της εκδρομής, απείλησε μαθήτριες ότι θα τις «στείλει» ασυνόδευτες στο σπίτι τους, και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων εκπαιδευτικών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Εκεί ο διευθυντής επιδόθηκε σε μπαράζ εξυβρίσεων, και χυδαίους χαρακτηρισμούς και μάλιστα χειροδίκησε σε δύο μαθήτριες», όπως καταγγέλθηκε από γονείς.

Οι καθηγητές του σχολείου υποστήριξαν ότι ως αυτήκοες μάρτυρες των περιστατικών είχαν υποχρέωση να αναφέρουν όλα τα παραπάνω στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικοί-συνάδερφοι του γυμνασιάρχη έχουν κάνει καταγγελίες για εκφοβισμό στον χώρο εργασίας τους από τον συγκεκριμένο καθηγητή. Ξεκίνησε μάλιστα ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), που έχει ξεκινήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και  έχει βγει και το πόρισμα.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής, Ελευθερία Λούβαρη τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην επιστρέψει ο συγκεκριμένος καθηγητής μετά τις γιορτές του Πάσχα στο σχολείο προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εξετάσεις καθώς έχει διαταραχθεί όλο το κλίμα στο γυμνάσιο των Σημάντρων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χαλκιικής

simantra

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_molivia.jpg
Σχολεία: Συγχωνεύσεις τμημάτων που φοιτούν μαθητές με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες!
«Αυτή είναι η “αναβάθμιση” της εκπαίδευσης που νομοθετούν , με συγχωνεύσεις και κατάργηση τμημάτων, με κόφτες που στην ουσία μειώνουν θέσεις εργασίας»
Σχολεία: Συγχωνεύσεις τμημάτων που φοιτούν μαθητές με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες!
kyriakos-pierrakakis
Κυριάκος Πιερρακάκης: Το μήνυμα για την ημέρα Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας για την ημέρα Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: «Ανεξαρτήτως κομματικής οπτικής, αν δει κανείς τα γεγονότα καθαυτά, ο...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Το μήνυμα για την ημέρα Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ) : Κατανομή 1.723 οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τον διορισμό εκπαιδευτικών
Κατανομή οργανικών θέσεων ειδικοτήτων κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ79-ΠΕ79.01, ΠΕ86, ΠΕ91- ΠΕ91.01 και ΠΕ91.02 ανά περιοχή μετάθεσης και σε...
Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ) : Κατανομή 1.723 οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τον διορισμό εκπαιδευτικών